2017-11-11 18:26:46
Φωτογραφία για Γύρισε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Θα ζητήσει νέα άδεια σε 60 μέρες
Κατά 1,5 ώρα νωρίτερα από τη λήξη της άδειάς του, γύρω στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, εμφανίστηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Αρχικά, πήγε στο αρχειοφυλάκειο των ανδρικών φυλακών και από εκεί εστάλη κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές όπου και κρατείται.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο «Ραντεβού σε 60 ημέρες;», εκείνις απάντησε «ναι».

Η 48ωρη άδεια που έλαβε - για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού – προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, κυρίως από συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη, ενώ για το θέμα έκανε παρέμβαση και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, έφυγε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής και επέστρεψε στις φυλακές, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και το γιο του Έκτορα.


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην αίτηση άδειας που κατέθεσε προς το συμβούλιο της φυλακής, είπε ότι θέλει να επανασυστήσει τη μελισσουργική μονάδα που είχε και να ενισχύσει τους δεσμούς με την οικογένειά του.

Oι περιοριστικοί όροι για τη 48ωρη έξοδο του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή ήταν ιδιαίτερα αυστηροί.

Πολιτική θύελλα

Η γνωστοποίηση της διήμερης άδειας, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Επίσης, η κυρία Μπακογιάννη έγραψε στο twitter: «Πως είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πρώτο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος; Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Εχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;».

Την ώρα μάλιστα της εξόδου από τη φυυλακή, η κυρία Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «ύβρι».

To βράδυ της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου στην υπόθεση, παρενέβη με δήλωσή του και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δηλώνοντας την έντονη ανησυχία του. Η εκπρόσωπος Χέδερ Νάουερτ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάτι συνέβη σήμερα στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» σημείωσε η Νάουερτ.

«Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «ορισμένα καταδικασμένα μέλη της «17 Νοέμβρη» που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό».

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ