2012-05-25 16:00:18
Φωτογραφία για Παραίτηση διευθυντή ΣΔΟΕ στην Πάτρα
Επιστολή παραίτησης φέρεται να έχει στείλει στην κεντρική διοίκηση ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Γιώργος Μαλακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας, όπως εξελίσσεται λόγω του κυβερνητικού "σπριντ" για είσπραξη εσόδων, στην επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδηγούν σε αυτή τη σκέψη.

Κυριότερος λόγος φαίνεται να είναι η έλλειψη προσωπικού και εν γένει υποδομών, που δυσχεραίνει το έργο της υπηρεσίας.

Αλλωστε, οι εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς του οικονομικού κύκλου, απαιτούν συστηματικότερη παρακολούθηση, αυξημένα αντανακλαστικά και πάνω από όλα επαρκές προσωπικό. Ολα αυτά όμως καθίστανται εξαιρετικά δύσκολα, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται από νέες προσλήψεις. Παράλληλα, φαίνεται να μεγαλώνει ο όγκος του έργου των ελέγχων. Η πίεση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η κεντρική διοίκηση μετρά «κουκιά» και δεν τις βγαίνουν
. Η εύρυθμη λειτουργία του ΣΔΟΕ της Πάτρας πρόσφατα, βρέθηκε στο επίκεντρο θετικών σχολίων στη γενική επιθεώρηση, καθώς θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία το «λαβράκι» με τις εικονικές αποδείξεις σε ιδιωτικές ιατρικές μονάδες, που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Και δεν είναι η μοναδική υπόθεση που βρισκόταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκκρεμούσαν σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις που ήδη βρίσκονταν στο επίκεντρο των ελέγχων.

Συνάδελφοι του Γιώργου Μαλακού είχαν ακούσει τις σκέψεις του για παραίτησης και μάλιστα τους είχε εκμυστηρευτεί τους λόγους.

Η πίεση που δεχόταν η υπηρεσία από τα κεντρικά γραφεία για την είσπραξη των εσόδων και την εντατικοποίηση των ελέγχων, χωρίς όμως να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, φαίνεται να ήταν και ο λόγος που έκανε τον προηγούμενο διευθυντή, Δημήτρη Βλάχο, να απομακρυνθεί (εκτελούσε χρέη διευθυντή μετά τον θάνατο του Γιώργου Φίλια).

Μένει τώρα να δούμε αν το υπουργείο θα κάνει δεκτή την παραίτηση και πώς θα χειριστεί το ζήτημα.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2012 Audi R8 GT Spyder photo gallery
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2012 Audi R8 GT Spyder photo gallery
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ