2017-11-13 14:00:36
Φωτογραφία για Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές πλήττει η «Ευρυδίκη» - Άστατος καιρός όλη την εβδομάδα
Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις πλήττουν αυτή την ώρα όλη την Ελλάδα λόγω του φαινομένου «Ευρυδίκη».

Στην Αθήνα έντονα είναι τα φαινόμενα με αστραπές και βροχές καθώς από το πρωί της Δευτέρας ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Λεκανοπέδιο.

Η «Ευρυδίκη» έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλά σημαία του οδικού δικτύου στην Αργολίδα με πλημμυρισμένους δρόμους από την καταρρακτώδη βροχή.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική. Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.


Μάλιστα, η «Ευρυδίκη», όπως ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες πέντε ημέρες (έως και την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου).

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες

Η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναφέρει για την πρόβλεψη των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος Ιωάννης Καλλιάνος.

Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, όπως αναφέρει ο  θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα:

Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

- Λακωνίας

- Ανατολικής Αρκαδίας

- Αργολίδας

- Αττικής

- Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)

- Κεντρική και νότια Εύβοια

- Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

- Κυκλάδες

- Δωδεκάνησα

- Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

Καλλιάνος: «Κατά ρίπας» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες

Κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ'όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.

in.gr

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500174294
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ