2012-05-25 17:12:10
Φωτογραφία για Πλαστικά τέλος
του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο αγώνας των περιβαλλοντολογικών οργανώσεων για τη σωτηρία του πλανήτη έχει, ευτυχώς, περάσει σε πολλούς ανθρώπους.

Η ανακύκλωση σώζει τους φυσικούς πόρους και κατ΄ επέκταση εμάς. Κάθε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι σημαντικό και κάθε πρόταση που κάνει καλό στο περιβάλλον δεκτή.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες (με ψήφους 13-1) αποφάσισε την κατάργηση των πάσης φύσεως πλαστικών σακουλών στα παντοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ, τα μίνι μάρκετ και τα ανάλογα καταστήματα.

Πρόκειται για μια απόφαση – σταθμό που θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον όχι μόνο της μεγαλούπολης αλλά και στον Ειρηνικό ωκεανό.

Τους επόμενους τέσσερις μήνες θα γίνει νέος περιβαλλοντολογικός έλεγχος για να δουν πόσο γρήγορα ή αργά προχωράει το νέο μέτρο και όλα τα μεγάλα καταστήματα θα πάρουν περιθώριο έξι μηνών ώστε να ξεφορτωθούν για πάντα τις μη φιλικές προς τη φύση σακούλες. Τα μικρότερα που έχουν λιγότερη κίνηση θα έχουν στη διάθεσή τους ένας χρόνο για τον ίδιο σκοπό και αυτό είναι τεράστιο βήμα σε μια πόλη όπου ετησίως, σύμφωνα με έρευνες οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος, κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται περί τα 2,3 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες.
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ