2017-11-13 16:59:06
Φωτογραφία για Άνοιξε το Taxisnet για τον επαγγελματικό λογαριασμό
Ανοικτή στο aade.gr και το TAXISnet, είναι η υπηρεσία που οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλωσούν και να τροποποιησούν τον Επαγγελματικό Λογαριασμό, για συναλλαγές που αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου. Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό είναι όσες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η υπηρεσία δήλωσης του Επαγγελματικού Λογαριασμού είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο aade.gr ενώ δίνει και οδηγίες για την υποβολή του από τις υπόχρεες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα στη Δ.ΗΛΕ.Δ. υλοποιήθηκε web based εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (Ε.Τ.Λ.). Η επιχείρηση (υπόχρεος) δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση τον/τους Ε.Τ.Λ. σε μορφή IBAN, όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.


H είσοδος του Χρήστη στην εφαρμογή πραγματοποιείται από το δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) μέσω του TAXISnet με τα διαπιστευτήρια που διαθέτει για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. Κατά την πρόσβαση, επιβεβαιώνεται ότι ο Χρήστης είναι επιχείρηση / επιτηδευματίας.

 sinidisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ