2017-11-13 23:23:23
Φωτογραφία για Ορκίστηκαν 79 Δόκιμοι στη Σχολή Αξιωματικών στις Αχαρνές (φωτογραφίες)
Τελετή ορκωμοσίας των 79 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Σχολής, στις Αχαρνές.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη-Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τίμησαν την τελετή με την παρουσία τους.

Παρέστησαν επίσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Λυμπερίου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Ταξίαρχος Ιωάννης Χατζηδήμος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Πλοίαρχος Βασίλειος Βασιλογιαννακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Ταξίαρχος Γεώργιος Φασούλας, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης.


Παραβρέθηκαν ακόμη, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος.

Παρέστησαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και συγγενείς και οικείοι των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Ενόψει της ορκωμοσίας των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Γνωρίζω καλά πως η σημερινή είναι μια ημέρα ξεχωριστή για εσάς. Είναι μια ημέρα σημαντική για το μέλλον σας, για τη ζωή σας.

Είναι η ημέρα που με τον όρκο σας επιβεβαιώνετε και τυπικά την επαγγελματική σας επιλογή και ξεκινάτε αυτόν τον μακρύ, δύσκολο και απαιτητικό, μα συνάμα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και υψηλής εθνικής και κοινωνικής ευθύνης δρόμο του χρέους και της προσφοράς.

Όμως, η ημέρα αυτή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, ένα εξίσου σημαντικό γεγονός και για τη νέα οικογένεια στην οποία εντάσσεστε• την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Αρχηγός της οποίας, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω, σήμερα, εβδομήντα εννέα (79) νέους συναδέλφους, νέους συνοδοιπόρους, στο αστυνομικό Σώμα … Η επιλογή σας, όμως, να ενταχθείτε και υπηρετήσετε στην Ελληνική Αστυνομία είναι, περισσότερο ίσως κι από τα τυπικά σας προσόντα, σημαντική και αξιέπαινη. Γιατί δείχνει πως ο λόγος που σας φέρνει στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια δεν είναι απλώς η επαγγελματική σας αποκατάσταση. Δείχνει πως πραγματικά θέλετε να προσφέρετε όχι μόνον στον εαυτό σας, στην οικογένειά σας· αλλά και στη χώρα, στην κοινωνία, στον άνθρωπο. Δείχνει πως ήρθατε αποφασισμένες/οι να μοιραστείτε μαζί μας, μ’ εμάς τους παλαιότερους συναδέλφους σας, το μόχθο, τις αγωνίες, τον κίνδυνο ενίοτε· μα και την ικανοποίηση, τη χαρά και την υπερηφάνεια όταν οι κόποι και οι προσπάθειές μας αποδίδουν, μετατρέπονται σε προσφορά προς τη χώρα και την κοινωνία και επιστρέφουν σ’ εμάς με την καθολική αναγνώριση και το δημόσιο έπαινο των πολιτών…

…Εντάσσεστε στην Ελληνική Αστυνομία σε μια δύσκολη περίοδο. Σε μια περίοδο που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης δοκιμάζουν καθημερινά τη συνοχή και τη αντοχή της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, να ανακάμψει οικονομικά και να ξαναβρεί το βηματισμό της στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Μιας κοινωνίας που προσβλέπει στη Ελληνική Αστυνομία ως το σταθερό εκείνο παράγοντα που θα της εξασφαλίσει τα αγαθά που περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη την κρίσιμη αυτή περίοδο. Την ασφάλεια, την προστασία, την ομαλότητα· τη δυνατότητα να σταθεί όρθια και ασφαλής, να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να ορίσει ξανά το μέλλον της με όρους ελπίδας, αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας…

…Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά πως έχει όχι μόνο τη βούληση αλλά και τις δυνατότητες να ανταποκρίνεται απολύτως στη θεσμική της αποστολή· δυνατότητες οι οποίες, όπως είναι προφανές, εξασφαλίζονται, πρωτίστως, από την ικανότητά του έμψυχου δυναμικού της να εκπληρώνει με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα τα καθήκοντά του…

…Μ’ αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, σας εύχομαι καλή φοίτηση και σας ζητώ, ως Αρχηγός αλλά κυρίως ως μεγαλύτερος στα χρόνια και σε εμπειρία συνάδελφός σας, να επιδείξετε τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια και να αξιοποιήσετε αποδοτικά αυτά τα χρόνια της εκπαίδευσής σας. Είμαι βέβαιος πως οι άξιοι καθηγητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής θα φροντίσουν γι’ αυτό.

Επιτρέψτε επίσης, να συγχαρώ τους γονείς σας, όντας βέβαιος για την ουσιαστική συμμετοχή τους στη επιτυχία και βεβαίως στην επιλογή σας και να τους διαβεβαιώσω πως τα παιδιά τους, οι νέοι Δόκιμοι και αυριανοί αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας θα τύχουν της φροντίδας, της προσοχής, της συμπαράστασης και της αγάπης μας...»

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ