2017-11-14 10:53:34
Φωτογραφία για Τα σημαντικά λάθη που κάνουμε κατά το πλύσιμο του προσώπου μας!
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το πλύσιμο του προσώπου; Λίγο σαπούνι, λίγο νερό, τρίψιμο με τα χέρια και ξέβγαλμα με άφθονο νερό.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ακόμα και σε αυτό το απλό πλύσιμο του προσώπου τα κάνουμε λάθος και πλήττουμε την επιδερμίδα μας, προκαλώντας ξηρότητα, ερεθισμούς, λιπαρότητα και εξάρσεις ακμής.

Δείτε ποια λάθη κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου:

Επιλέγετε το λάθος προϊόν καθαρισμού

Το σωστό προϊόν θα πρέπει να εξαφανίζει εντελώς τη βρωμιά και το μακιγιάζ, αλλά δεν πρέπει να μειώνει πολύ τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας ή τα υγιή δερματικά κύτταρα. Βρείτε εκείνο που κάνει τη δουλειά του και δεν είναι ούτε πολύ ήπιο (θα πρέπει να πλένεστε το διπλάσιο ή να τρίβετε το δέρμα σας σκληρά για να καθαρίσει καλά), ούτε πολύ σκληρό (αυτό θα κάνει το δέρμα σας κόκκινο και ερεθισμένο ή σφιχτό και ξηρό).


Πλένετε το πρόσωπό σας πάρα πολύ συχνά

Σε γενικές γραμμές καλό είναι να πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ), αλλά αν το κάνετε περισσότερες φορές, τότε θα ερεθίσετε την επιδερμίδα σας και θα της στερήσετε σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα φυσικά της έλαια. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος από τον οργανισμό (το φυσικό έλαιο στην επιδερμίδα) που με τη σειρά του θα σας κάνει να πλένεστε ακόμα πιο συχνά. Αν δεν πρόκειται να βγάλετε το μακιγιάζ σας, αν δεν έχετε ιδρώσει ή αν δεν έχετε βάλει αντηλιακό και άλλα προϊόντα στο πρόσωπό σας, τότε δεν είναι ανάγκη να το πλύνετε πάνω από 2 φορές την ημέρα.

Χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό

Μύθος: Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και το κρύο νερό τους κλείνει. Αλήθεια: Οι πόροι δεν έχουν μυς για να ανοίγουν και να κλείνουν. Μπορεί το ζεστό νερό να το αισθάνεστε πιο καλά στο δέρμα σας, αλλά είναι πολύ πιθανό να βλάψει την επιδερμίδα σας. Επηρεάζει τα προστατευτικά, φυσικά έλαια του δέρματος και προκαλεί υπερβολική ξήρανση και υπερπαραγωγή σμήγματος. Το απλά χλιαρό νερό είναι το καλύτερο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας απαλά, αλλά αποτελεσματικά.

Δεν ξεβγάζετε καλά το σαπούνι

Αν αφήνετε ποσότητα σαπουνιού στο δέρμα, τότε άθελά σας ευνοείτε τη συσσώρευση υλικού που κλείνει του πόρους και οδηγεί σταδιακά σε έξαρση της ακμής και σπυράκια. Μην αμελείτε να ξεπλένετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό. Η γραμμή του σαγονιού, η γραμμή στα μαλλιά και η μύτη είναι εκείνα τα σημεία που αμελούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Όχι τυχαία, είναι και τα σημεία που εμφανίζουν πιο συχνά σπυράκια ακμής.

Πηγές: womenshealthmag.com, iatropedia.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ