2017-11-14 11:03:31
Φωτογραφία για Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που ξυλοκόπησε οπλίτη
Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που κατηγορείται για ξυλοδαρμό οπλίτη στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης αναφέρθηκε στο περιστατικό

ξυλοδαρμού οπλίτη από αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την υπογραφή της «Κοινής Ειδοποίησης» για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), ενημερώθηκε για την καταγγελία ξυλοδαρμού εθνοφρουρού από αξιωματικό της Ε.Φ. Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες:

1. Να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός εις βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα, που διατάχθηκε το πρωί από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

2. Η έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη πρωί.

3. Εάν η έρευνα καταδείξει ευθύνες αυτές να αποδοθούν άμεσα και να εξαντληθεί η αυστηρότητα που προβλέπουν οι κανονισμοί έτσι ώστε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.


Η μαρτυρία του 18χρονου ήταν συγκλονιστική:

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ προσπαθούσε να δείξει στον Διοικητή του τη φωτογραφία του εισιτηρίου, αυτός τον χαστούκισε στο χέρι και όταν αντέδρασε ρωτώντας τον τι είναι αυτά που κάνει, "μού έδωσε γροθιά στα μάτια".

"Ήρθε ο ανθυπασπιστής του και με έπιασε από πίσω, και σαν με έπιασε, ήρθε ο Διοικητής και άρχισε να με δέρνει στο κεφάλι, στον λαιμό, στο μάτι ξανά", υποστηρίζει ο στρατιώτης και συνέχισε "προσπάθησα να φύγω και μόλις βγήκα έξω με ακολούθησε και άρχισε και με κλοτσούσε".

Ο 18χρονος, που κατατάχθηκε φέτος το καλοκαίρι στην Ε.Φ., μεταφέρθηκε στον γιατρό του στρατοπέδου και ακολούθως παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις.

"Είμαι έξω φρενών", δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του νεαρού στα ΜΜΕ, λέγοντας πως "ο Διοικητής δεν έχει κανένα δικαίωμα να κτυπά τα παιδιά του κόσμου" και πως "αν έκανε οτιδήποτε, να τον τιμωρήσει, δεν είμαστε στον Μεσαίωνα".

Όπως είπε, το περιστατικό καταγγέλθηκε ήδη στην Εθνική Φρουρά και στο αρμόδιο Υπουργείο και προτίθεται να προχωρήσει σε καταγγελία και στην Αστυνομία.

Mε πληροφορίες από http://www.sigmalive.com/
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ