2017-11-14 15:03:08
Φωτογραφία για Εκατοντάδες πάμπλουτοι Αμερικανοί ζητούν να πληρώνουν περισσότερους φόρους
Περισσότεροι από 400 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μια κοινή επιστολή στην οποία εκλιπαρούν το Κογκρέσο να μην ρίξει το ποσοστό φορολογίας τους.

Σε αυτήν την επιστολή ζητούν από το αμερικανικό διοικητικό όργανο να μην περάσει την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία «επιδεινώνει περισσότερο την ανισότητα», και προσθέτει κι άλλο δημόσιο χρέος».

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι εάν μειωθούν κι άλλο οι φόροι που πληρώνουν, τότε «θα οδηγηθούμε σε βαθιές περικοπές σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως την εκπαίδευση, την περίθαλψη, και την ικανότητα του έθνους για επενδύσει στους ανθρώπους του και τις κοινότητες».

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων θα ευνοήσει δυσανάλογα τους πλούσιους, ενώ παράλληλα θα προσθέσει επιπλέον 1,5 τρισ. δολάρια στο δημόσιο χρέος. Το έλλειμμα αυτό «θα μας αφήσει ανήμπορους να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και θα εμποδίσει την μελλοντική της πρόοδο και ανάπτυξη».

Στο εγχείρημα αυτό προεξέχουσα θέση έχει η φιλελεύθερη ομάδα Responsible Wealth, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπογραφές διάσημων δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ όπως τους Μπεν Κοέν και Τζέρι Γκρινφιλντ, τον Τζορζτ Σόρος και τον Στίβεν Ρόκφέλερ. Στη λίστα βρίσκονται και αρκετοί όχι και τόσο διάσημοι, οι οποίοι όμως έχουν περιουσία που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ