2017-11-14 16:18:18
Φωτογραφία για Οι ερωτήσεις που πρέπει να σου κάνεις όταν νιώθεις ότι όλα δεν πάνε καλά!
Όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες που νιώθουμε ότι όλα δεν πάνε καλά, μας παίρνει από κάτω και παρατάμε τις προσπάθειες μας επειδή νιώθουμε ότι και να κάνουμε δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά που θα έχεις μια τέτοια μέρα, κάνε στον εαυτό σου μία από τις παρακάτω ερωτήσεις που δημοσίευσε το Eponis Sinope.

Όλα είναι φριχτά και δεν είσαι εντάξει: Οι ερωτήσεις που πρέπει να σου κάνεις πριν τα βάλεις κάτω

Είσαι ενυδατωμένη; Εάν όχι, πιες ένα ποτήρι νερό.

Έχεις φάει τις τελευταίες τρεις ώρες; Εάν όχι, πήγαινε να φας κάτι – κάτι με πρωτεΐνη, όχι απλούς υδατάνθρακες. Ίσως μερικά καρύδια ή χούμους;

Έχεις κάνει ντους σήμερα; Εάν όχι, κάνε ένα ντους τώρα.

Αν είναι ημέρα: είσαι ντυμένη; Εάν όχι, βάλε καθαρά ρούχα που δεν είναι πιτζάμες. Φόρεσε κάτι ξεχωριστό σήμερα, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Εάν είναι νύχτα: νυστάζεις και είσαι κουρασμένη, αλλά αρνείσαι να κοιμηθείς; Βάλε πιτζάμες, κλείσε τα μάτια σου για δεκαπέντε λεπτά και απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.


Έχεις τεντώσει καθόλου τα πόδια σου σήμερα; Εάν όχι, κάν’ το τώρα. Περπάτησε λίγο στη γειτονιά σου, πήγαινε μέχρι το γυμναστήριο ή το super market.

Έχεις πει κάτι ωραίο σε κάποιον σήμερα; Κάν’το είτε online είτε αυτοπροσώπως.

Έχεις χορέψει καθόλου τις τελευταίες μέρες; Εάν όχι, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και χόρεψε στο δωμάτιο σου σαν να μη σε βλέπει κανείς.

Έχεις δώσει μια αγκαλιά σε κάποιον τις τελευταίες δύο ημέρες; Αν όχι, τι περιμένεις; Μην φοβάσαι να ζητήσεις μια αγκαλιά από φίλους ή συγγενείς.

Νιώθεις αναποτελεσματική; Κάνε μια παύση τώρα και μετά προσπάθησε να κάνεις κάτι μικρό, όπως να απαντήσεις ένα e-mail ή να βάλεις το πλυντήριο πιάτων.

Δεν νιώθεις ελκυστική; Τράβηξε μια selfie. Οι φίλοι σου θα σου υπενθυμίσουν πόσο όμορφη είσαι στα δικά τους μάτια.

Αισθάνεσαι παραλυμένη από την αναποφασιστικότητα; Δώσε στον εαυτό σου δέκα λεπτά και κάτσε και σκέψου το επόμενο σου σχέδιο, πλάνο ή στόχο. Αν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα εξακολουθεί να φαίνεται ακατόρθωτο, απλώς άφησε το στην άκρη για τώρα και επέλεξε κάτι άλλο που φαίνεται πιο εφικτό.

Έχεις κουράσει αρκετά τον εαυτό σου πρόσφατα – σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά ή διανοητικά; Δώσε στον εαυτό σου ένα διάλειμμα σε αυτόν τον τομέα, κάνε κάτι που σε ενθουσιάζει και δεν σε κάνει να σκέφτεσαι ό,τι σε προβληματίζει για λίγο.

Έχει περάσει μια εβδομάδα; Μερικές φορές η αντίληψή μας για τη ζωή είναι περίπλοκη και δεν σκεφτόμαστε καθαρά, χωρίς να υπάρχει προφανής εξωτερικός λόγος. Συμβαίνει. Άσε να περάσει μια εβδομάδα και μετά παρατήρησε αν εξακολουθείς να αισθάνεσαι με τον ίδιο τρόπο.

Έκανες όλες αυτές τις ερωτήσεις και είσαι ακόμα εδώ. Αυτό που έχει σημασία είναι να θυμάσαι ότι είσαι πιο δυνατή απ ‘όσο νομίζεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ