2017-11-14 17:34:11
Φωτογραφία για Σπουδαίο βραβείο στη Θεσ/νίκη για το «Ρόζμαρι» του Άδ.Φλωρίδη
Με το πολύ σημαντικό βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) στις αποσκευές φεύγει από το 58o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η ταινία του Άδωνη Φλωρίδη «Ρόζμαρι».

Είναι η πρώτη αμιγώς κυπριακή παραγωγή που βραβεύεται με τη συγκεκριμένη ακριβοθώρητη διάκριση, αν και στο παρελθόν την έχει κατακτήσει τρεις φορές ο Κύπριος σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης (2003, 2006, 2014).

Στο παρελθόν με το Βραβείο της ΠΕΚΚ έχουν τιμηθεί σκηνοθέτες όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Νίκος Γραμματικός και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Θυμίζουμε ότι την άνοιξη το «Ρόζμαρι» είχε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος, όντας επίσης η πρώτη κυπριακή ταινία που πέτυχε αυτή τη διάκριση.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Άδωνις Φλωρίδης δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει το Βραβείο, το οποίο παρέλαβε ο Διομήδης Νικήτας εκ μέρους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργειου Παιδείας και Πολιτισμού.


Σε βιντεογραφημένο δήλωσή του, ωστόσο, ο σκηνοθέτης της ταινίας σημείωσε ότι αυτό το βραβείο «σημαίνει πολλά για όλους μας, για όλο τον κόσμο που δουλέψαμε  στη Ρόζμαρι. Είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη χαρά, μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε να κάνουμε ταινίες και να προσπαθούμε υπηρετούμε τη τέχνη του κινηματογράφου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια και ειλικρίνεια».

Ο Άδωνις Φλωρίδης ευχαρίστησε την ΠΕΚΚ για την τιμή και το Φεστιβάλ για τη φιλοξενία, όπως επίσης τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και ειδικότερα το Τμήμα Κινηματογράφου «για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε αυτή η περιπέτεια». Τέλος, αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ