2017-11-14 22:29:19
Φωτογραφία για Συνάντηση του Ι.Σ.Α. με τον αντιπρόεδρο του ΕΦΚΑ για τα ληξιπρόθεσμα και την μείωση κατά 50% για ασφαλισμένους με πάνω από 40 έτη – Επιστολή προς ΕΟΠΥΥ για clawback και καταβολή ληξιπρόθεσμων
Δημοσιεύθηκε 14 Νοεμβρίου 2017

Στις 13/11 έγινε συνάντηση του ΙΣΑ με τον αντιπρόεδρο του ΕΦΚΑ κ. Δ. Τσακίρη. Τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη εκπροσώπησε ο ταμίας κ. Φ. Πατσουράκος. Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκε και η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας του Ι.Σ.Α. κ. Ε. Παπαευαγγέλου.

Η συνάντηση είχε θέμα την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων που έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ και την υλοποίηση της έκπτωσης του 50% για όσους ασφαλισμένους έχουν κλείσει 40 χρόνια ασφάλισης.

Στη συνάντηση ο κ. Τσακίρης μας διαβεβαίωσε για τα κάτωθι:

(α) ότι έχει δρομολογηθεί η μηνιαία εκταμίευση χρημάτων για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων στους ιατρούς για τα ταμεία τα οποία έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ για την εκκαθάρισή τους. Αρχικά θα καταβληθούν τα ποσά που έχουν εκκαθαριστεί και πιθανολογεί ότι το σύνολο των οφειλομένων θα έχουν καταβληθεί έως 30.6.2018

(β) Η πρόθεση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι να δημιουργηθεί μία ενιαία πλατφόρμα για την εκκαθάριση των οφειλών όλων των ασφαλισμένων τόσο με βάση τα εισοδήματα του 2017 όσο και για εκείνους που έχουν περισσότερα από 40 έτη ασφάλισης και έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα για μείωση κατά 50% της εισφοράς στον ΕΦΚΑ όπως προβλέπει ο νόμος
. Στόχος είναι τον Ιανουάριο του 2018 να έχει υλοποιηθεί η σχετική εφαρμογή του νόμου και όσα ποσά έχουν παρακρατηθεί ενώ έχει υποβληθεί το αίτημα για μείωση 50% θα συμψηφιστούν με τις μέλλουσες εισφορές.

Παράλληλα ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη με την οποία ζητά την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που ακυρώνει τις αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αποζημίωσης των συμβεβλημένων παρόχων υγείας και τις νέες τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων. Επιπλέον, ο ΙΣΑ αιτήθηκε την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ετών 2010-2011-2012 από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς-μέλη του, πριν αυτοί καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό στον ΕΟΠΥΥ για τον συμψηφισμό με το clawback.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν οι διαδικασίες και οι βέλτιστες πρακτικές επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων και των ιατρών.

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν και να διασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους και η εφαρμογή των νόμων που έχουν ψηφιστεί. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει τις πιέσεις για την πρακτική εφαρμογή του νόμου προς όφελος των ιατρών μελών του.»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ