2017-11-15 15:52:33
Φωτογραφία για Ανοικτή επιστολή ΕΑΑΣ προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ για το κοινωνικό μέρισμα
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Α.Α.Σ.

Προς: Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης,

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ. (Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.), απέστειλε επιστολή με Αριθ. Πρωτ.235/12 Σεπ. 2017 προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με κοινοποίηση σε εσάς, το Πρόεδρο της Βουλής, τους Υπουργούς Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου, Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, καθώς και σε όλους τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Η υπόψη επιστολή περιέγραφε λεπτομερώς το ιστορικό σχετικά με τη δικαίωση μας, με δύο μάλιστα αποφάσεις της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., σχετικά με την επιστροφή των συνταξιοδοτικών πράξεων στο καθεστώς της 31-07-2012, χωρίς τη πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης και υποβάλαμε συνημμένα σχέδιο νόμου για τη πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις αυτές.


Αν και παρήλθε αρκετός χρόνος, και με δεδομένο ότι 31-12-2017 σταματά η καταβολή των αναδρομικών, από τη μερική συμμόρφωση, με αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση εισοδήματος, δεν είδαμε καμία ενέργεια προς τη κατεύθυνση αυτή η οποία μάλιστα υπήρξε και προεκλογική σας εξαγγελία.

Αντιθέτως στις 13 Νοε.2017 λόγω του πλεονάσματος που υπήρξε, ασφαλέστατα αυτό οφείλεται και σε εμάς, εξαγγείλατε κοινωνικές παροχές ύψους 1.400.000.000 ευρώ χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβανόμαστε για μια ακόμη φορά.

Κ. Πρωθυπουργέ, θεωρούμε ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται και αποκαθίσταται το δίκαιο, ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες και όχι ως παρίες καθόσον πολλάκις και εσείς προσωπικά έχετε αναφερθεί στη διαχρονική προσφορά του Έλληνα Στρατιωτικού και εμείς ως απόστρατοι δεν θα αντιμετωπιστούμε για άλλη μία φορά όπως τα άλογα όταν γερνούν.

Το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. εν ενεργεία αλλά και ως εν αποστρατεία, ποτέ δεν έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν υπήρξαμε προνομιούχοι την περίοδο της ευμάρειας και ούτε αυτό επιζητούμε και τώρα, αλλά απόδοση δικαιοσύνης και αναγνώριση της προσφοράς μας.

Αντιθέτως έχουμε υποστεί από το 2010 έως σήμερα πάνω από 20 μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές μας (χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτές τις μειώσεις, από τα υπόλοιπα δημοσιοοικονομικά μέτρα, συνέπεια των μνημονιακών μέτρων και τα οποία αφορούσαν στο σύνολο των συμπολιτών μας). Μειώσεις ή αυξήσεις των κρατήσεων ή επιπλέον περικοπές, που προκάλεσαν κατά σειρά νόμοι, όπως Ν. 3833/2010, Ν. 3845/2012, Ν. 4093/2012, Ν.3845 και 3847/2010, Ν.3863 και 3865/2010, Ν.3986/2011, Ν.4002/2011 και Ν.4024/2011 (ρατσιστικός ηλικιακός νόμος), Ν.4051/2012, Ν.4307/2014, Ν.4337/15 και 4336/15 και τέλος ο ισοπεδωτικός ν.4387/2016 με τον οποίο και κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στις αποφάσεις του ΣτΕ, επήλθαν δραστικές αλλαγές στον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών των στελεχών των ΕΔ & ΣΑ, με κύρια αυτήν, της απεμπλοκής των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών με αυτές των αποστράτων και της ένταξης τους στον ΕΦΚΑ !!!! Όλα αυτά με αναδρομική ισχύ από 1-1-2017 και με διαρκή κατάθεση στη συνέχεια τροπολογιών μέσω των οποίων:

- Καταργείται η προσωπική διαφορά με μείωση ως και 18% στην προσωπική σύνταξη

- Καταργείται το επίδομα συζύγου και τέκνων

- Καταργείται η έκπτωση του φόρου 1,5%

- Μειώνεται το αφορολόγητο ποσό

- Μειώθηκε το εφάπαξ βοήθημα

- Προβλέφθηκε ανώτατο όριο σύνταξης τα 2.000 ευρώ με αποτέλεσμα να υποστούν μειώσεις το σύνολο των υψηλόβαθμων - ανώτατων Αξκων - αποστράτων αλλά και όσων ελάμβαναν επίδομα επικινδυνότητας (6μηνα) και συνυπολογίσθηκε στην έκδοση της τελικής συνταξιοδοτικής πράξης.

- Αυξήθηκε το κόστος αναγνωρίσεων ετών μονάδων εκστρατείας (μάχιμης πενταετίας).

- Μειώθηκαν οι συντάξεις χηρείας ενώ υπάρχει και πρόβλεψη λήψεως μόνο για μια 3ετία (ηλικιακά κριτήρια επιζώντος συζύγου)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. εν ενεργεία αλλά και ως εν αποστρατεία, ποτέ δεν έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν υπήρξαμε προνομιούχοι την περίοδο της ευμάρειας και ούτε αυτό επιζητούμε και τώρα, αλλά απόδοση δικαιοσύνης και αναγνώριση της προσφοράς μας. Δεν είμαστε γόνοι εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, πολιτικών κ.α. ούτε παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αλλά παιδιά αγροτών, εργατών, μικροεπαγγελματιών, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και γενικά αναπόσπαστο κομμάτι του σκληρά εργαζόμενου Ελληνικού λαού.

Αντιμετωπίστε μας έτσι γιατί αυτό είναι δίκαιο και σωστό.

Για το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Ο Πρόεδρος Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ