2017-11-15 19:18:05
Φωτογραφία για Νέες οδηγίες για την υπέρταση - Πόσο χαμηλώνουν τα όρια
Για πρώτη φορά σε 14 χρόνια, οι οδηγίες για την υπέρταση, από την American Heart Association και το...American College of Cardiology, άλλαξαν. Η υπέρταση καθορίζεται τώρα στα 130 mm Hg και πάνω για τη συστολική πίεση ή στα 80 και πάνω για τη διαστολική.

Το προηγούμενο όριο της υπέρτασης ήταν στα 140/90 mm Hg και υψηλότερα. Η αλλαγή αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που μπορούν να συμβούν με χαμηλότερα όρια αρτηριακής πίεσης. Οι νέες οδηγίες- οι πρώτες από το 2003- επίσης εξαλείφουν την κατηγορία της προϋπέρτασης.

Με αυτές τις αλλαγές, περίπου 14% περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να διαγνωστούν με υπέρταση. Ιδανικά, αυτοί θα πρέπει να δεχτούν συμβουλές από τους γιατρούς τους σχετικά με αλλαγές του τρόπου ζωής, ώστε να προληφθούν επιπλοκές και να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι νέες οδηγίες δεν αναμένεται να προκαλέσουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που λαμβάνουν φάρμακα για την υπέρταση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ