2017-11-15 19:34:22
Φωτογραφία για Η Γαλλία παράγοντας ισορροπίας στη Μέση Ανατολή.
Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣΔιεθνολόγος

Η Γαλλία απέναντι στα δυο στρατόπεδα στην Μέση Ανατολή στέκεται ως η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας για ειρήνη.

Ο επιχειρηματικός πραγματισμός του Αμερικανού Πρόεδρου Donald John Trump και η επιθετική αγωνία για επιβίωση του Πρωθυπουργού του Κράτους του Ισραήλ Benjamin Netanya(h)u, έχουν συγκλίνει στην δημιουργία Μεσανατολικού Συνασπισμού με κέντρο αναφοράς την Σαουδική Αραβία και το υπερσυντηρητικό Ισλάμ του πετροδολαρίου.

Από την άλλη μεριά, ο συνδυασμός της πολιτικής της Ρωσίας με την δυναμική παρουσία του Ιράν έχουν δημιουργήσει αντίπαλο πόλο έναντι της Αμερικής του Πρόεδρου Trump.

Τα ζητήματα της ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ, η κρίση στην Συρία, η παρουσία του Ιράν στην περιοχή, οι ιδιαιτερότητες της Τουρκίας και η εκρηκτική, από αιώνες, διαίρεση Σουνιτών και Σιιτών, η λεγόμενη FITNA στο Ισλάμ, συνιστούν λόγους πολέμου, ενός πολέμου που μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα.


Είμαι υπερήφανος που η Γαλλία, η δεύτερη πατρίδα μου, δια της Προεδρίας του Πρόεδρου Emmanuel Macron παρεμβαίνει στην περιοχή ως η μόνη υπερδύναμη, η οποία μπορεί να συνεργάζεται και να επικοινωνεί τόσο με τον συνασπισμό του Σουνιτικού πετροδολαρίου όσο και με την Ρωσοσλαβική και Σιτική παράταξη.

Ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους Πρόεδρος Macron σύντομα θα βρεθεί στην Τεχεράνη ενώ θα προηγηθεί επίσκεψη στο Ιράν του Υπουργού Εξωτερικών Jean Yves Le Drian!

Η παρουσία στο Ιράν της γαλλικής εταιρείας υδρογοναθράκων TOTAL, κατά την δήλωση του Προέδρου της Patrick Pouyanne, δεν συνιστά πρόκληση έναντι της πολιτικής των Η.Π.Α. αναφορικά με την ενδεχόμενη επαναφορά από την Αμερική των κυρώσεων έναντι του Ιράν.

Η Γαλλία, ενώ δεν απομακρύνεται από την πεμπτουσία της Δυτικής Πολιτικής έναντι του Ιράν, είναι η ΜΟΝΗ Δυτική υπερδύναμη, η οποία έχει προνομιακή δυνατότητα συνομιλίας με την Τεχεράνη.

Αν οι δίαυλοι της επικοινωνίας με τις αντίπαλες Ρωσοσλαβικές και Σιιτικές δυνάμεις διακοπούν και εάν η ''Παράξενη Τουρκία'' του Προέδρου R. T. Erdo(g)an απομονωθεί, τότε η πορεία των πραγμάτων θα καταστεί ανεξέλεγτη.

Η ανάσχεση του παραλόγου γίνεται με την Λογική.

Λογική σημαίνει επικοινωνία και η επικοινωνία παρέχεται από την Γαλλία του Προέδρου Emmanuel Macron!

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ