2017-11-17 06:12:30
Φωτογραφία για ΣτΕ: Νόμιμη η συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens
Σφραγίδα νομιμότητας έβαλε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας στη συμφωνία συμβιβασμού, που είχε υπογράψει η Siemens με το ελληνικό δημόσιο το έτος 2012.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, παρά την αντίθετη θέση που είχε διατυπώσει το Δ' Τμήμα του ΣτΕ που έκρινε αρχικά την υπόθεση, έκρινε ότι η επίμαχη συμφωνία, είναι νόμιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικαστικός έλεγχος της υπόθεσης αυτής έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, έκρινε ότι τόσο το σωματείο όσο και οι φορολογούμενοι δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους, και απέρριψαν την προσφυγή κρίνοντας ότι η Πολιτεία έχει την δυνατότητα της ποινικής αξίωσης από την Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Αντίθετη όμως, άποψη εξέφρασε η μειοψηφία των ανωτάτων δικαστών που έκρινε ότι η επίμαχη υπόθεση εμφανίζει «μείζονα σημασία για το δημόσιο συμφέρον» και τίθενται «σοβαρά ζητήματα τα οποία αφορούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου».
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ