2017-11-17 06:12:30
Φωτογραφία για Στο Μουντιάλ από την... πίσω πόρτα η Εθνική;
Οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και έριξαν στο τραπέζι μια άλλη ιδέα για... ένα διαφορετικό «Παγκόσμιο Κύπελλο» με τη συμμετοχή των αποκλεισμένων Εθνικών ομάδων.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ και αναπαράγει σήμερα το BBC, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ΗΠΑ, σκέφτεται να κάνει πρόταση στη FIFA για μια νέα διοργάνωση που θα λάβει χώρα στα αμερικανικά εδάφη, για τις ομάδες που δεν πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας.

Η πρόταση, ή μάλλον η ιδέα για να είμαστε συγκεκριμένοι, προβλέπει τη διεξαγωγή στις ΗΠΑ μιας νέας διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τις ίδιες ημερομηνίες με το Παγκόσμιο Κύπελλο, παράλληλα με αυτό.

Ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος; Μα φυσικά οι αποκλεισμένες από το Μουντιάλ. Στην πρόταση, γίνεται λόγος για τη συμμετοχή της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Χιλής, του Καμερούν, της Τσεχίας, της Τουρκίας, της Βοσνίας, της Ιρλανδίας, της Ουαλία, φυσικά των ΗΠΑ και άλλων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιρικά χωρών που έμειναν εκτός.


Μάλιστα, στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή της Ελλάδας, αφού οι εν δυνάμει διοργανωτές Αμερικανοί, αναφέρονται στη δύναμη της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ, μιας και θεωρούν ότι θα στηρίξουν μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Εθνικής μας σε μια τέτοιου είδους διοργάνωση.

Φυσικά, στις ΗΠΑ, έχουν βλέψεις για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 και θέλουν, όπως έκαναν και με το επετειακό Copa America Centenario 2015 να αποδείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την διεξαγωγή της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στις ΗΠΑ, υπάρχει και ακόμα ένας λόγος αυτής της σκέψης. Να καλύψει την χασούρα το δίκτυο FOX, που επένδυσε απίστευτα χρήματα για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο οποίο όμως δεν θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα των ΗΠΑ.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ