2017-11-17 10:49:08
Φωτογραφία για Όταν ο ένας από τους δύο στη σχέση είναι πιο ερωτευμένος από τον άλλον...
Συμβαίνει. Συμβαίνει συχνά. Ο ένας από τους δύο να είναι έτοιμος να τα δώσει ο όλα και ο άλλος να είναι πιο συγκρατημένος. Ο ένας να τρέχει και ο άλλος να βαδίζει αργά. Η μία πλευρά να είναι φουλ ερωτευμένη και η άλλη πιο κουλ. Τι γίνεται εκεί; Τι κάνεις; Η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχολόγος BSc, MSc μας βοηθάει να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι θέμα επιλογής. Όλα εξαρτώνται από το πως θέλεις να ζεις...

Μια νέα γνωριμία σε έφερε στα σκαλοπάτια μιας νέας σχέσεις. Δυο άνθρωποι ξένοι, διαφορετικοί καλούνται να "ταιριάξουν". Και είναι τόσα που δεν γνωρίζεις για τον άλλον. Αλλά τι πραγματικά ξέρεις; Έτσι ξεκινάει η πρώτη επικοινωνία, το ενδιαφέρον, και οι δύο "άγνωστοι" αρχίζουν να γνωρίζονται.

Τι συμβαίνει όταν ο άλλος δεν νιώθει όμως όπως εσύ;

Η αλήθεια κρύβεται στο ότι πρέπει όλοι να αποδεχτούμε τη "διαφορετικότητα" και να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του "αβέβαιου". Τότε η ζωή όλων μας θα αλλάξει.


Στην πραγματικότητα όμως είναι λίγο πιο δύσκολο. Κανείς μας δεν βιώνει ευχάριστα μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να ξέρουμε πως όσο άγνωστοι ήμασταν με τον άλλον όταν τον γνωρίσαμε έτσι είναι και στη ζωή. Ο καθένας έχει κάνει τη διαδρομή του μέχρι να βρεθεί στο δικό μας δρόμο, δεν ξέρουμε τι κουβαλάει, τι έχει συναντήσει, τι αποφάσεις έχει πάρει και τι θεωρίες ακολουθεί για τη ζωή του.

Είναι γνωστό πως πληρώνουμε όλοι τα "σπασμένα" του παρελθόντος. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι υπήρξε στο παρελθόν του άλλου. Και αυτό το συναντάμε όλο και πιο συχνά σε ανθρώπους γύρω μας. Κάθε δυσκολία, κάθε εμπόδιο, κάθε πόνος αφήνει και μια πληγή. Πόσοι όμως γνωρίζουν να τη φροντίσουν ώστε να κλείσει; Πόσοι μπορούν να βρούνε το θάρρος να δουλέψουν, να δούνε και να αντιμετωπίσουν όσα ήδη μια φορά τους πόνεσαν;

Δεν είναι εύκολο, και όσο οι άνθρωποι θεωρούν πως αποφεύγοντας μια κατάσταση τότε τη λύνουν και προχωράνε παρακάτω, κάνουν το μεγαλύτερο λάθος. Τίποτα δεν περνάει με αυτόν τον τρόπο, ίσα ίσα μένει εκεί και σε κρατά ακινητοποιημένο χωρίς να το γνωρίζεις ξεκάθαρα.

Το βλέπουν και το βιώνουν οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας, πολλοί φεύγουν, σε όσους δεν είναι ξεκάθαρο μένουν και παλεύουν μόνοι τους, άλλοι πάλι γίνονται κινητήριος δύναμη και μας βοηθούν να προχωρήσουμε και να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά.

Και έτσι έχουν οι σχέσεις σήμερα. Και όλοι μιλούν για αδιέξοδα, δύσκολους ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν τι θέλουν.

Στο βάθος όλοι έχουμε κάποια κοινά "θέλω". Κάποιοι βοηθούν τον εαυτό τους αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις στη ζωή τους και προχωρούν για να φτάσουν σε αυτά. Άλλοι πάλι εγκλωβίζονται περισσότερο μέσα στις ίδιες τους τις δυσκολίες. Κάποια μέρα όμως θα βγουν από εκεί, αρκεί μια απόφαση.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...

Έτσι το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε κάθε σου νέα επαφή και σχέση είναι να είσαι ο εαυτός σου, να εκφράζεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου και να εξετάζεις εάν αρκεί αυτό που παίρνεις πίσω. Εάν όχι τότε μην αναρωτιέσαι για τον σύντροφό σου, αλλά για εσένα.

Ο καθένας δίνει αυτό που θέλει, αυτό που μπορεί και αυτό που έχει να δώσει.

Σου αρκεί αυτό; Σε καλύπτει; Σε προχωράει ένα βήμα παρακάτω; Εάν η απάντηση είναι ναι τότε είσαι τυχερή! Εάν πάλι η απάντηση είναι όχι, μην αναρωτιέσαι για το σύντροφό σου, αλλά ρώτησε τον εαυτό σου εάν θέλεις αυτό για εσένα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ