2017-11-17 23:18:12
Φωτογραφία για Η γαλλική GTT πίσω από την κατασκευή των δυο πλοίων FSRU της Dynagas
Το κινεζικό ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την γαλλική εταιρεία... Gaztransport et Technigaz (GTT) με έδρα τη Γαλλία για το σχεδιασμό των δεξαμενών LNG για δύο πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) που βρισκονται υπό παραγγελία.από την ελληνική ναυτιλιακή Dynagas.

Η σύμβαση αφορά δύο πλοία διπλής λειτουργίας, ικανά να λειτουργούν τόσο ως πλοία μεταφοράς LNG όσο και σαν πλωτές μονάδες FSRU, και τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή στη Σαγκάη της Κίνας. Τα πλοία κατασκευάζονται για την συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου ναυτιλιακή εταιρεία μεταφορών LNG και πρόκειται να της παραδοθούν το 2021.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η GTT θα σχεδιάσει τις δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου και των δύο μονάδων, η κάθε μία με χωρητικότητα 174.000 m3. Η γαλλική μηχανολογική εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το κρυογονικό μεμβρανικού τύπου σύστημα NO96 GW με μόνωση από υαλοβάμβακα για την αποθήκευση του LNG στο πλοίο.


Επί του παρόντος, 14 πλοία εν λειτουργία και 42 υπό παραγγελία χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία. Ναυτιλιακές πηγές, κάνουν λόγο για την κατασκευή από την κινέζικη ναυπηγική FSRU με δυναμικότητα διαχείρισης περίπου 3,8 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως, αν και δεν διευκρινίζουν αν πρόκειται για τις μονάδες που έχει παραγγείλει η Dynagas.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση για μία ακομα φορά να συνοδεύουμε τη ναυτιλιακή Dynagas στη συνεχιζόμενη ανάπτυξή της στην αγορά του LNG και που συνεισφέρουμε στο πρώτο FSRU που κατασκευάζει η εταίρος μας στην Κίνα, Hudong-Zhonghua. Αυτή η νέα σειρά υπογραμμίζει τις σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρεί η GTT με αυτό το ναυπηγείο, το οποίο είναι μέρος του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου στην Κίνα”, δήλωσε ο Philippe Berterottière, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GTT.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ