2012-05-25 20:45:05
Φωτογραφία για Κουβέλης: «Φορολογείστε τους πλούσιους!»
Στην ανάγκη αλλαγής της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής εστίασε ο Φώτης Κουβέλης, θέτοντας ως διεκδίκηση «λιγότερους φόρους από τον καθένα, περισσότερους φόρους από τους οικονομικά ισχυρούς».

Μετά από συνάντηση που είχε με ανέργους ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε ότι «η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει».

Για το λόγο αυτόν, σύμφωνα με το naftemporiki.gr,  τόνισε ότι είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών, χαρακτηρίζοντας εγκληματική την αδρανοποίησή της, καθώς και άλλων μηχανισμών ελέγχου σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο», σημειώνοντας πως «χωρίς αυτό ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι».

«Η χώρα χρειάζεται νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων», συνέχισε και πρότεινε «αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς , λογιστές».
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ