2012-05-25 20:47:16
Φωτογραφία για Η πρέσβειρα της Αυστραλίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, επισκέφτηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου η πρέσβειρα της Αυστραλίας, κα Jenny Bloomfield. Η κα Bloomfield συζήτησε με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και έλαβε μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άδελε και του Σχολείου του Αγίου Γεωργίου Αδελαΐδας, απευθύνοντας χαιρετισμό στους μαθητές των αδελφοποιημένων τάξεων.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης, μεταξύ των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των δύο Σχολείων, ήταν η «Μάχη της Κρήτης».

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω της αίθουσας τηλεδιάσκεψης του Παιδαγωγικού Τμήματος και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Διασπορά», (Παιδεία Ομογενών), το οποίο υλοποιείται από το «Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών» (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.).

Στο εν λόγω πρόγραμμα συντελούνται, μεταξύ των άλλων, αδελφοποιήσεις τάξεων από σχολεία της Ελλάδας και σχολεία της διασποράς. Οι μαθητές των εκάστοτε αδελφοποιημένων τάξεων επικοινωνούν ζωντανά μεταξύ τους, μέσω διαδικτύου, ανταλλάσουν απόψεις και πραγματεύονται, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Η συμμετοχή της κυρίας πρέσβειρας στο εξ αποστάσεως κοινό μάθημα των δύο σχολείων και η ενημέρωσή της γύρω από το όλο πρόγραμμα αποτελεί για τους συντελεστές του προγράμματος τιμή και αναγνώριση. 

Μέσα από το πρόγραμμα έχουν ήδη αναπτυχθεί συνεργασίες μεταξύ του Πανεπιστήμιου Κρήτης με αυστραλιανά Πανεπιστήμια (University of Sydney, La Trobe University Melbourne, Flinders University Adelaide, Charles Darwin University Darwin) και με αρκετά ελληνόγλωσσα εκπαιδευτήρια.

Η παρουσία της διπλωματικής εκπροσώπου της Αυστραλίας στο Πανεπιστήμιό Κρήτης συμβάλλει στην ενδυνάμωση αυτών των συνεργασιών και στη δημιουργία καινούργιων.

Την κα. Bloomfield υποδέχτηκαν ο Κοσμήτορας κ. Α. Χουρδάκης εκ μέρους του Πανεπιστήμιου, ο κ. Π. Μιχαηλίδης εκ μέρους του Παιδαγωγικού Τμήματος και ο κ. Μ. Δαμανάκης εκ μέρους του Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.

Η κα. πρέσβειρα εξέφρασε την ικανοποίηση της που είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης και να γνωρίσει τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτό.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ