2017-11-19 14:34:28
Φωτογραφία για Καταγγελία της ΕΑΚΠ εναντίον της ΕΥΠΣ Βορείου Αιγαίου
Δημοσιεύουμε καταγγελία της ΕΑΚΠ: Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το προεδρείο της Ένωσής μας, για τον λόγο ότι μετά από διάστημα έξι ( 6 ) μηνών που είχε να πραγματοποιήσει συνεδρίαση

διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που  κατήγγειλε πρόσφατα η Ε.Α.Κ.Π. στις 18/10ου ( βλ. eakp.gr ), επέλεξε μετά από την καταγγελία μας  να συνεδριάσει εν απουσία όμως των δύο μελών που εκπροσωπούν την Ε.Α.Κ.Π.

Σημειωτέον ότι παρόμοιο γεγονός έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και έχει καταγγελθεί από την παράταξη μας ( βλ. eakp.gr 6/3/2015 ).

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση το προεδρείο ενώ έχει υπόψη του ότι:

Αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. πριν από τον ορισμό συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου, να έρχεται πρώτα σε συνεννόηση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως με όσα υπηρετούν στα υπόλοιπα νησιά της γεωγραφικής μας περιφέρειας, εκτός δηλαδή της έδρας της ένωσης , για να επιτυγχάνεται η παρουσία όλων.  


Δεν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή ή αεροπορική εξυπηρέτηση μεταξύ Ικαρίας και Μυτιλήνης, άρα χρειάζεται αρκετός χρόνος πριν για εύρεση συγκοινωνιακού μέσου και για την συνδυαστική κράτηση θέσεων μετάβασης και επιστροφής .

Ενώ γνωρίζει τα προσωπικά email των στελεχών της Ε.Α.Κ.Π. αλλά και το FAX της υπηρεσίας που υπηρετούν.

   Προκειμένου να βάλει εμπόδια στην « ενοχλητική » παρουσία των μελών της Ε.Α.Κ.Π. επέλεξε να λειτουργήσει ως εξής:  

Καθόρισε συνεδρίαση του Δ.Σ. χωρίς καμία προ συνεννόηση ( τουλάχιστον απ’ ότι έχουμε υπόψη μας με τα δύο μέλη της Ε.Α.Κ.Π. ) για την Παρασκευή 10/11ου .

Απέστειλε την πρόσκληση για το Δ.Σ. την Δευτέρα 6/11ου στις 14.30΄ στο υπηρεσιακό email 

και όχι στο προσωπικό των μελών της Ε.Α.Κ.Π., ή έστω μέσω του φαξ για να γίνει άμεσα αντιληπτό, αλλά το άφησε στην ευχέρεια της διοίκησης για το πότε θα γίνει η ενημέρωση τους.

   Την Τρίτη 7/11ου που ενημερώθηκαν από τα υπηρεσιακά όργανα τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. για την αποστολή της πρόσκλησης, έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο προκειμένου να:

Εκφραστεί η διαμαρτυρία τους για την μη έγκαιρη προ συνεννόηση και ενημέρωση για την διεξαγωγή του Δ.Σ., προκειμένου να φροντίσουν έγκαιρα για την μετάβαση τους στην συνεδρίαση.

Με δεδομένη την δυσκολία μετάβασης, να ζητήσουν μετάθεση της συνεδρίασης λίγες μέρες αργότερα.

   Το προεδρείο ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ενημέρωνε σχετικά με τις προθέσεις του τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π., όχι μόνο δεν μετέβαλε την ημερομηνία του Δ.Σ. , αλλά δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να ενημερώσει τηλεφωνικά για τις τελικές αποφάσεις του. Μετά από τηλεφωνική μας παρέμβαση μας πληροφόρησε ότι το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε όπως το είχε προγραμματίσει αρχικά στις 10/11ου .

  Από την στιγμή όμως που « Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει » και πλέον τα Δ.Σ. όπως και οι Γενικές Συνελεύσεις τείνουν αν γίνουν « οικογενειακή » υπόθεση των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού,  η Ε.Α.Κ.Π. εκφράζει τις αμφιβολίες της αν τελικά έγινε καν Δ.Σ.

  Αν όμως έγινε, το προεδρείο είναι υπόλογο όχι μόνο απέναντι στην παράταξη μας, άλλα και σε όλα τα μέλη των τεσσάρων νησιών για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για τις « αποφάσεις » του Δ.Σ.

 Δεν είναι τυχαίο και έχει μεγάλες ευθύνες το προεδρείο που εκφράζονται εδώ και καιρό μαζικά διαθέσεις για διαγραφές μελών, κυρίως από συναδέλφους που υπηρετούν εκτός έδρας της Ένωσης, αλλά ακόμη και σκέψεις για σύσταση αυτοτελών νομαρχιακών ενώσεων.

 Η Ε.Α.Κ.Π. δίνει μάχη για να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι απέλπιδες κινήσεις, γιατί η ισχύς των εργαζομένων απορρέει από την ενότητα και όχι από τον κατακερματισμό τους. Σε αυτή την βάση, παλεύει για την ενότητα όλων των κατηγοριών προσωπικού που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα σε ένα συνδικαλιστικό όργανο.

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, είναι πλέον εξόφθαλμη η σκοπιμότητα αποκλεισμού της Ε.Α.Κ.Π. από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και η προσπάθεια να γίνει η πάλαι ποτέ αγωνιστική Ένωση μας, εξωραϊστικός σύλλογος των δωρεών και των χοροεσπερίδων. 

Οι απαράδεκτες αυτές τακτικές που εκφυλίζουν πλήρως την λειτουργία του σωματείου και έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν από την παράταξή μας, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού στα συνδικαλιστικά όργανα, είναι οι καλύτεροι αβανταδόροι της κυβερνητικής πολιτικής και εντελώς απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 Με κάθε τρόπο αποφεύγουν να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους ή να πάρουν θέση για το αγωνιστικό πλαίσιο που προτείνει η Ε.Α.Κ.Π. Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση για την πορεία ενόψει της Δ.Ε.Θ., όπου είχε αποφασιστεί να συμμετάσχει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μαζί με όλες ο ομοσπονδίες των Σ.Α. και τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 Σε μια περίοδο που οι εργασιακές σχέσεις πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο, είναι υποχρέωση όλων μας να μην επιτρέψουμε να παροπλιστεί το μόνο όπλο που έχουμε για να αποτρέψουμε αυτή τη κατάσταση.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, σας καλούμε για άλλη μια φορά να στηρίξετε την προσπάθεια της Ε.Α.Κ.Π. και το αγωνιστικό πλαίσιο που προτείνει.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου

Παράλαιμος Λευτέρης – Τσαχάς Γιώργος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ