2017-11-19 20:52:09
Φωτογραφία για Θύμα ξυλοδαρμού από Νατοϊκούς: «Παραλίγο να με σκοτώσουν!» Όλο το ιστορικό και το «περίεργο» με τη δίκη… (Pics & Vid)
Ένα απίστευτο περιστατικό με θύμα έναν 37χρονο Χανιώτη εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, επί της οδού Τζανακάκη στο ύψος του Δημοτικού Κήπου. Θύμα ο Παντελής Σαπουνάκης

που είχε βγει βόλτα με τη γυναίκα του και με φίλους, όταν, όπως εξηγεί ο ίδιος στο eparxies.gr, «με πλησίασε ένα άτομο, Άγγλος, ζητώντας μου το κινητό μου». Είναι η ιστορία του ξυλοδαρμού του ανυποψίαστου Χανιώτη από Βρετανούς Νατοϊκούς που βρίσκονται στα Χανιά για στρατιωτικές ασκήσεις Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησε ο «εφιάλτης» για τον 37χρονο Χανιώτη…

Δείτε τι διηγείται από το κρεβάτι του πόνου στο Νοσοκομείο Χανίων…

«Λέω στη γυναίκα μου μπες γρήγορα στο αυτοκίνητο. Μπαίνω και εγώ και τη στιγμή που πάω να κλείσω την πόρτα, με εμποδίζει ένα χέρι. Βγαίνω έξω και ο Άγγλος μου ζητά επιτακτικά το κινητό μου. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται και εκείνη τη στιγμή βλέπω ακόμα τρία άτομα να έρχονται από πίσω μου».


Και συνεχίζει ο Παντελής, «Είπα στη γυναίκα μου να μπει στο αυτοκίνητο και να κλειδώσει. Φοβήθηκα. Ο ένας από αυτούς, πιθανότατα υπό την επήρεια ουσίας με απείλησε ότι θα με σκοτώσει! Με έχουν πιάσει και οι τρεις και προσπαθώ να τους απομακρύνω. Αποφεύγω μερικά χτυπήματα, ενώ την ίδια ώρα ένας φίλος μου που είχε παρκάρει πιο μακριά, έρχεται να βοηθήσει»…

Σε εκείνο το σημείο δέχεται το τρομερό χτύπημα:

«Την ώρα που ήμουν στο έδαφος και πάω να σηκωθώ δέχομαι μια απίστευτη κλωτσιά στο πρόσωπο, από το άτομο που μου είπε πριν ότι θα με σκοτώσει! Έχασα το φως μου και έπεσα κάτω! Εκείνη τη στιγμή η γυναίκα μου μέσα από το αυτοκίνητο κορνάρει συνεχώς για να μας ακούσουν κάποιοι για βοήθεια. Κάποιοι κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται και έσπευσαν στο σημείο. Μόλις τους είδαν οι Άγγλοι έφυγαν…».

Η απρόκλητη αυτή επίθεση που δέχτηκε ο Παντελής Σαπουνάκης θα μπορούσε να του στοιχίσει, όπως εξηγεί στο eparxies.gr, τη ζωή. Υπέστη συντριπτικό κάταγμα στη μύτη και είναι χτυπημένος σε 14 σημεία, ενώ είναι λαβωμένο και το αριστερό του μάτι. Μάλιστα, μόλις μετά από 48 ώρες μπορεί πλέον να πει ότι βλέπει κάπως καλά, από αυτό το μάτι!

«Τα αποδεικτικά στοιχεία και η … επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δίκη»

Οι δύο Βρετανοί κρατήθηκαν στην Αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής, αφού συνελήφθησαν (τους αναγνώρισε φίλος του θύματος). Το Σάββατο αφέθηκαν ελεύθεροι όμως και ενώ επρόκειτο να περάσουν το μεσημέρι της ίδιας μέρας από αυτόφωρη διαδικασία, αυτή πήρε αναβολή. Αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα το πρωί στις 08:30 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων!

Γιατί όμως τόση βιασύνη για τη Δίκη;

Ο Παντελής Σαπουνάκης καλείται να προσκομίσει στο δικαστήριο έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά από τους Άγγλους στρατιώτες. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει προκύψει ως τώρα, δηλαδή δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα έγγραφα, διότι η Γραμματεία του Νοσοκομείου είναι κλειστή το Σαββατοκύριακο, ενώ και ο Ιατροδικαστής περιμένει τη συγκεκριμένη γνωμάτευση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.  Όπως εξηγεί ο Παντελής Σαπουνάκης στην κάμερα του eparxies.gr, εάν δεν προσκομιστούν τα έγγραφα στο δικαστήριο, τότε οι «θύτες» θα απαλλαχθούν και εν τέλει θα δικαιωθούν!

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Δίκην επιλόγου και ασχέτως με το τι θα γίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Παντελής Σαπουνάκης διερωτάται: «Δεν θα πρέπει να αποδοθούν και αλλού ευθύνες από τη στιγμή που αυτοί οι Νατοϊκοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ελλάδα διότι τους δόθηκε σχετική άδεια για κάτι τέτοιο; Και σε ποιους θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»;

Vas Fou  – eparxies.gr
_
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ