2017-11-20 06:05:27
Φωτογραφία για Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 0-3
Η άμυνα του ουραγού Πλατανιά... πελαγοδρομούσε και ο Αστέρας Τρίπολης τον βύθισε ακόμη περισσότερο.

Περίπατος 3-0 των Αρκάδων στα Περιβόλια και μαύρο ντεμπούτο για τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα στους Χανιώτες.

Η εποχή Χοσέ Μανουέλ Ρόκα για τον Πλατανιά ξεκίνησε όπως τελείωσε και η εποχή Παράσχου: με ήττα και αποκαρδιωτική εμφάνιση. Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στα Περιβόλια αποφασισμένος να αποδείξει ότι δεν αξίζει να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και ότι η πραγματική του εικόνα είναι αυτή της ομάδας που έχει το απαραίτητο μείγμα ποιότητας – εμπειρίας για να νικά την ΑΕΚ -όπως πριν 5 αγωνιστικές- και τον Παναθηναϊκό, όπως την περασμένη.

Μετά από μόλις 45 λεπτά, οι Αρκάδες είχαν καθαρίσει το ματς της 11ης αγωνιστικής με δύο γκολ, αφού ουσιαστικά ήταν και η μοναδική ομάδα που έπαιζε... κανονικό ποδόσφαιρο. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους μάλλον ακόμη δεν είχαν ιδέα για το τι ακριβώς ζητά ο νέος προπονητής τους, παρουσιάζοντας μια τραγική εικόνα τόσο από την μέση και μπροστά όταν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή επίθεση μόλις στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όσο κυρίως στο αμυντικό: κάθε φορά που ο Αστέρας πλησίαζε την περιοχή τους, απλώς πελαγοδρομούσαν, με αργές και λανθασμένες τοποθετήσεις, χωρίς αλληλοκαλύψεις και κυρίως χωρίς τη διάθεση για να παίξουν τα..
. ρέστα τους.

Μοιραία λοιπόν, ο Αστέρας δικαίως έφτασε τους 12 βαθμούς με μια μεγάλη «ανάσα» και ο Πλατανιάς παρέμεινε ουραγός -στους 6- και πλέον πρέπει να ανέβει ένα... Έβερεστ στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος -τόσο σε βαθμολογικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο- αν θέλει να έχει την παραμικρή τύχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Τελείωσε... νωρίς

Όλα έγιναν ακόμη πιο εύκολα φυσικά για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη από τη στιγμή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς, στην πρώτη της ευκαιρία. Ήταν η φάση του 11', όταν σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Αστέρας συνέλαβε κοιμώμενη -για πρώτη φορά- την αντίπαλη άμυνα, ο Τόνσο έβγαλε την κάθετη για τον Γκοντό που είχε «σπάσει» το οφ-σάιντ και με ένα πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοκκαλά για το 0-1.

Στη συνέχεια, ο Πλατανιάς είχε μια τελική με ένα απευθείας φάουλ του Βάντερσον που πέρασε άουτ στο 15' και μετά το ματς ήταν... μόνο Αστέρας. Στο 17' ο Γκοντό έκανε το επικίνδυνο γύρισμα αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και ένα λεπτό μετά ο Τσιλιανίδης σούταρε στα χέρια του Κοκκαλά. Ενώ στην άμυνα διατηρούσε χωρίς κανένα πρόβλημα τον Πλατανιά μακριά από τα καρέ του Αθανασιάδη, από τη μέση και μπροστά ο Αστέρας έγινε ακόμη πιο απειλητικός στη συνέχεια. Στο 28' οι φιλοξενούμενου έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γκοντό έκανε την προβολή-άουτ από κοντά χωρίς κανείς αμυντικός να αντιδράσει στην σέντρα του Καλτσά, ενώ άουτ πέρασε και το σουτ του Τόνσο στο 30'.

Άμυνα για πρωτάθλημα... ΕΠΣ Χανίων

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ήρθε στο 40ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόνσο, ο Κοκκαλάς έσωσε την κεφαλιά του πλήρως αμαρκάριστου Ιγκλέσιας μέσα στην περιοχή. Βεβαίως, την επόμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ο Κοκκαλάς δεν ήταν το ίδιο τυχερός. Νέα εκτέλεση στημένης μπάλας στο 45+1' (φάουλ στα δεξιά) από τον Καλτσά, ο Πασαλίδης ήταν αυτός που βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και με μια απλή κεφαλιά έγραψε το 0-2, ουσιαστικά καθαρίζοντας το ματς. Για την ακρίβεια, με την εικόνα που είχε η άμυνα του Πλατανιά σε αυτά τα 45 λεπτά, είναι μάλλον τυχερός με την έκταση του σκορ και με το ότι ο Αστέρας δεν πίεσε περισσότερο.

Τυπική διαδικασία

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όντως... διεκπεραιωτικό για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πλατανιάς μπήκε μεν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση για να πιέσει και να βελτιώσει κάπως την εικόνα του στην προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς, ωστόσο έμεινε απλώς στη... διάθεση. Οι Κρητικοί προφανώς και θα ήθελαν να πάρουν κάτι καλό στο ντεμπούτο του Ρόκα, ωστόσο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι απλά δεν μπορούσαν, ακόμη και στα σημεία που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο Ντεβέσα που μπήκε στο ματς στην επανάληψη έδωσε «πνοή» στην ομάδα του, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν τους τρόπους για να δημιουργήσουν κάτι καλό από τη μέση και μπροστά. Είχαν μια κεφαλιά του Δημούτσου στο 48' που μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης και άλλο ένα σουτ του Ντεβέσα ένα λεπτό μετά, επίσης στα χέρια του γκολκίπερ των Αρκάδων.

Από κει και πέρα όμως... λήξις! Μετά από ένα δυνατό πεντάλεπτο των γηπεδούχων ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και ακόμη περισσότερες διακοπές για φάουλ. Ο Αστέρας έδωσε μάλιστα για λίγη ώρα τη μπάλα στον Πλατανιά στην προσπάθειά του να εκμεταλλευθεί την τραγική άμυνά του βρίσκοντας ακόμη περισσότερους χώρους στην αντεπίθεση.

Το έκανε όντως σε 2-3 τέτοιες φάσεις, όμως το τρίτο και τελευταίο γκολ των Αρκάδων στο ματς ήρθε μετά από μια ακόμη στημένη μπάλα, στην οποία η άμυνα των γηπεδούχων δεν είχε απάντηση. Ήταν το 72ο λεπτό, με τον Τσιλιανίδη να εκτελεί κόρνερ και τον Μανιά που μόλις είχε μπει στο ματς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοκκαλά με κοντινή προβολή, ενώ έγινε και κόντρα σε 1-2 πόδια αμυντικών που παρέμειναν «βιδωμένοι» στο έδαφος. Το τελευταίο τέταρτο ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με τον Αστέρα να κρατά εύκολα το 0-3 και να παίρνει μια νίκη που τον ξεκολλά από τις τελευταίες θέσεις.

Το ταμείο του αγώνα

Ένα εξαιρετικά... απλό ματς στα Περιβόλια. Ο Αστέρας ήταν η μοναδική ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και μπορούσε να το κάνει πράξη. Έβαλε ένα γρήγορο γκολ και καθάρισε το ματς πριν το ημίχρονο, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει να διανύσει... χιλιάδες χιλιόμετρα πριν φτάσει σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να διεκδικεί αποτελέσματα από καλύτερες ομάδες.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιον που υστέρησε από τον Αστέρα. Εξαιρετικό ματς έκαναν Τόνσο και Τσιλιανίδης, πολύ καλοί και ουσιαστικοί και οι Καλτσάς και Μουνάφο, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος σταμάτησε ουσιαστικά όσες καλές επιθέσεις δοκίμασε ο Πλατανιάς. Από πλευράς Πλατανιά, ο μοναδικός που διακρίθηκε ήταν ο Ντεβέσα που πέρασε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο χειρότερος του αγώνα

Το να ψάχνεις τον χειρότερο σε μια ομάδα που ήταν τραγική επί 80 λεπτά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου δεν είναι ιδιαίτερα κομψό. Σίγουρα πάντως το κέντρο άμυνας των Κρητικών «διακρίθηκε» λίγο περισσότερο Ο έλεγχος των διαιτητών

Απαρατήρητη η διαιτησία του αγώνα, χωρίς δύσκολες φάσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (46' Ντεβέσα), Κοροβέσης, Στάθης, Πατράλης, Δημούτσος (81' Στανισάβλιεβιτς), Μπούντνικ, Ενσικουλού (73' Γκρζέλτσακ), Ντικαμονά, Στάμου.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (82' Τσουκαλάς), Τόνσο (89' Σελίν), Γκοντό (69' Μανιάς), Τσιλιανίδης.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς, Παντελής Σπυρόπουλος

Τέταρτος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ