2017-11-20 11:30:00
Φωτογραφία για Τέλος στις 1300 ιατρικές επιστημονικές εταιρείες βάζει το υπ.Υγείας! Τι σχεδιάζει
Δευτέρα 20 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 1300 είναι συνολικά οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες στη χώρα μας.

Φρένο στις αναρίθμητες ιατρικές επιστημονικές εταιρείες βάζει το υπουργείο Υγείας.

Σαν μανιτάρια φαίνεται ότι ξεφυτρώνουν οι διάφορες ιατρικές επιστημονικές εταιρείες στη χώρα μας, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν φθάσει…αισίως τις 1300!

Γι αυτό το υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) να περιορίσει τον αριθμό τους αλλά και να θέσει νέους κανόνες και όρους λειτουργίας για όσες θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ καθηγητή Κώστα Μάρκου, ήδη έχει υπάρξει συνάντηση με τις 40 επίσημες επιστημονικές εταιρείες που εκπροσωπούν τις βασικές ειδικότητες και συμφωνήθηκε να περιορισθεί ο αριθμός των διαφόρων εταιρειών οι οποίες όπως είπε ο κ.Μάρκου ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.


Με βάση τη συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των 40 βασικών ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, πλέον θα είναι οι μόνοι και βασικοί συνομιλητές της πολιτείας. Θα είναι δηλαδή εκείνοι που θα θέτουν τα προβλήματατου κλάδου ανά ειδικότητα.

Οι εκπρόσωποι των 40 επιστημονικών εταιρειών «κορμού» -όπως της ονόμασε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ– καλούνται σε ένα μήνα να παραδώσουν σχετικό κείμενο –εισήγηση με το τι προτείνουν να αλλάξει.

Στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει θεσμοθέτηση των αλλαγών αλλά και εδραίωση των 40 μεγάλων επιστημονικών εταιρειών, οι οποίες και θα αναλάβουν εκτός των άλλων να διοργανώνουν τα ιατρικά συνέδρια.

Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ ο λόγος ύπαρξης των …υπο εταιρειών ήταν η διοργάνωση συνεδρίων.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ