2017-11-20 13:37:12
Φωτογραφία για Ηλίας Πουρσανίδης: «Είμαστε όλοι παιδιά του Γκέραρντ»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού, αλλά και του Ηρακλή, Ηλίας Πουρσανίδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρώτο και στα Σπορ» στον Τάσο Επιτρόπου και Νικόλα Παχάκη για τη σπουδαία εκδήλωση προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 17:00 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης-Γεντί Κουλέ»,  αλλά και για τον ίδιο το σπουδαίο προπονητή.

Συνοπτικά όσα ανέφερε:

Για το πώς αισθάνεται όταν τον συναντάει: Αυτή τη στιγμή είμαστε στο σπίτι του. Αύριο στις 5 θα ξεκινήσει όλη αυτή η εκδήλωση στο «Γεντί Κουλέ», εκεί που ιδρώσαμε και αγωνιστήκαμε και θεωρούμε ότι βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας. Όλα τα χρωστάμε σε αυτόν. Του χρωστάω τα πάντα. Ήρθαμε σπίτι του να μας δει ποιοι είμαστε για να βγάλει την 11αδα (γέλια).

Για το ποιοι θα είναι παρευρισκόμενοι: Θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των παιδιών και των φίλων του
. Εδώ δεν είναι αγώνας, αλλά παιχνίδι. Είμαστε πάνω από 80 ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για τον ποδοσφαιρικό μας πατέρα. Είμαστε 55 παιδιά του και άλλοι 25 φίλοι του. Αρχική ιδέα ήταν να έρθουν τα δοξασμένα παιδιά του 2004. Μεταξύ άλλων θα είναι ο Τζόρτζεβιτς, ο Σαραβακος, ο Κώστας ο Μαλέκκος από την Κύπρο, ο Κοφίδης, ο Κωστένογλου, ο Μάρκος, ο Κωστούλας. Έχουν έρθει  από όλο τον κόσμο, όπως ο Βέρα από τη Χιλή, ο Τσουγκάνοβιτς από τη Σερβία. Αυτό που έζησα είναι ανεπανάληπτο για όλη αυτή τη γιορτή.  Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Όλοι απάντησαν με μεγάλη χαρά θετικά. Σε αυτό έχει συμβάλει η προσωπικότητα του Γκέρανρντ.

Για μια χαρακτηριστική ιστορία με τον Γκεραρντ:  Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μένει μετά την προπόνηση με τις ώρες για ατομική αν και ήμουν μόλις 20 χρονών. Εκείνος με εντόπισε από το Χαϊδάρι. Εκείνος ήταν που με αξιοποίησε. Δεν είχα ποτέ το μεγάλο ταλέντο, αλλά δούλευα πολύ και με βοήθησε ο άνθρωπος αυτός. Ήμουν σε πολύ καλά χέρια. Το ξεκίνημα μου στηρίζεται στον Γκέραρντ. Θα ήθελα ακόμα να τονίσω ότι πρέπει να τιμήσουμε αν και καθυστερημένα το Θεόδωρο Βαρδινογιάννη γιατί μάς είναι αξέχαστος και συνέβαλε και εκείνος στην ανάδειξη του ΟΦΗ.

Για την εκδήλωση: Όλοι πρέπει να είναι εκεί. Φτιάξαμε και μια σελίδα στο Facebook, στην οποία παίκτες από όλο τον κόσμο έστελναν βίντεο, με τα οποία έλεγαν πως θα έρθουν και αυτοί. Ένα  από τα βιντεάκια αυτά ήταν και του Δημήτρη Μούτα από τη Γερμανία. Θεωρώ ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Θα υπάρχει ενδεικτική τιμή για το εισιτήριο 1 ευρώ για να μην υπάρχει θέμα ασφάλειας αν και αρχικά δεν θέλαμε να κοπούν εισιτήρια. Τα έσοδα θα δοθούν έπειτα από παραίνεση της οικογενείας σε δυο ευπαθείς ομάδες στο Ηράκλειο, στην εθελοντική ομάδα «Give» και στην αθλητική ομάδα ΑΜΕΑ «Τάλος» . Το εισιτήριο υπάρχει και για αυτό το λόγο και τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό. Ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται μας ένωσε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αναρωτιόμαστε αν μας έχει αυτός περισσότερη ανάγκη εκείνος ή εμείς. Το απόγευμα θα πάμε στο «Βαρδιονογιάννειο» να πάμε για προπόνηση να θυμηθούμε τα παλιά και το βράδυ είμαστε καλεσμένοι στα Ανόγια σε μία ταβέρνα που θα τραγουδήσει ο Βασίλης Σκουλάς και ο Ψαραντώνης. Τα δυο αυτά ιερά τέρατα της μουσικής στην Κρήτη θα τραγουδήσουν για εμάς. Είναι συγκλονιστικό όλο αυτό. Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης από τη Νόβα και από την τηλεόραση της Κρήτης. Είμαστε τυχεροί που τα ζήσαμε όλα αυτά με αυτόν τον άνθρωπο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ