2017-11-20 15:06:08
Φωτογραφία για Ντρίμπλα στον εκφοβισμό από αστυνομικούς και μπασκετομπολίστες
Χατζηβρέττας, Γιαννούλης και άλλοι κορυφαίοι βετεράνοι μπασκετμπολίστες θα κάνουν «ντρίμπλα στον εκφοβισμό» την επόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου στις 9μιση το πρωί στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη.

Αντίπαλοί τους θα είναι παίκτες της ομάδας καλαθοσφαίρισης Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και... «καλάθι» η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών γύρω από το ζήτημα του bullying.

Τη δράση διοργανώνει το ΚΜΟΠ (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying. Στόχος είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το ΚΜΟΠ και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει ενημέρωση για τον εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου οι κύριοι πρεσβευτές της καμπάνιας, το συγκρότημα The Players θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και θα μοιραστούν θετικά μηνύματα.


Όπως ειπώθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την εκδήλωση έχουν σταλθεί προσκλήσεις από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προς όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα και να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

«Δεχθήκαμε αμέσως την πρόσκληση για να στηρίξουμε την εκδήλωση και καλούμε όλα τα σχολεία να έρθουν τη Δευτέρα στο Παλαί», δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής, Παναγιώτης Ανανιάδης και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο».

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, το φαινόμενο παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο κ. Ανανιάδης επεσήμανε πως πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλούν για αυτό και να μην κλείνονται στον εαυτό τους». Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, Χρήστος Κωνσταντινίδης. «Ως βετεράνοι εδώ και μία δεκαετία βοηθάμε συμμετέχοντας σε τέτοιες εκδηλώσεις», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Τουβετζίδης, αρχηγός της ομάδας καλαθοσφαίρισης Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, δήλωσε πως «το φαινόμενο του εκφοβισμού ως φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας έχει αποτέλεσμα να πληγώνει ευαίσθητες παιδικές ψυχές και να τις φθείρει».

votia.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ