2017-11-20 19:54:32
Φωτογραφία για «Οικογένεια Μάνσον»: Ποια ήταν τα μέλη της αιμοσταγούς σέχτας και πού βρίσκονται σήμερα Δείτε πρόσφατες φωτογραφίες τους
Μετά τον θάνατο του «ηγέτη» τους, Τσάρλς Μάνσον, τα υπόλοιπα μέλη είναι στη φυλακή ή νεκρά... εκτός από ένα.Ο Τσαρλς Μάνσον, ο ψυχοπαθής ηγέτης της φονικής «οικογένειας» που διέπραξε εννέα συνολικά δολοφονίες στα τέλη της δεκαετίας του '60, είναι πλέον νεκρός. Έσβησε περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή, στο μέρος όπου

ανατράφηκε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εφηβείας του και μυήθηκε στον κόσμο της παρανομίας, έναν κόσμο από τον οποίο δεν θέλησε ποτέ πραγματικά να ξεφύγει.

O Μάνσον έγινε γνωστός ανά τον κόσμο ως αρχηγός της διαβόητης σέχτας που συγκλόνισε τον κόσμο με την ωμότητα των εγκλημάτων της αλλά και την έλλειψη μεταμέλειας των μελών της. Για αρκετούς μήνες μετά την φυλάκισή τους, οι τρεις πανέμορφες κοπέλες που είχαν συμμετάσχει στις δολοφονίες και κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους των φυλακών πιασμένες χέρι-χέρι (Σουζαν Άτκινς, Πατρίσια Κρεγουίνκλ και Λέσλι Βαν Χούτεν) αλλά και το δεξί χέρι του Μάνσον, ο Τσαρλς «Τεξ» Γουάτσον, συνέχιζαν να διατυμπανίζουν την πίστη και την αφοσίωσή τους στο διαταραγμένο ηγέτη τους.

Η «μεταστροφή» ακολούθησε αρκετούς μήνες αργότερα, όταν οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονίες άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι θα περνούσαν ολόκληρη τη ζωή τους στη φυλακή. Τότε άρχισαν να παρουσιάζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα, των νέων και αθώων παιδιών που παρασύρθηκαν από τον «σατανικό» Μάνσον, υπέστησαν πλύση εγκεφάλου και ουσιαστικά δεν είχαν ευθύνη για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους. 

Το σίγουρο είναι ότι οι ισχυρισμοί τους (μαζί με τις αιτήσεις αποφυλάκισής τους) απέτυχαν να πείσουν το νομικό σύστημα των ΗΠΑ, αφού στην πλειοψηφία τους τα μέλη της διαβόητης οικογένειας βρίσκονται ακόμα στη φυλακή. Μόνο ένα από αυτά, η Λινέτ «Σκουίκι» Φρομ - μακράν η πιο αφοσιωμένη ακόλουθος του Τσαρλς Μάνσον - είναι σήμερα ελεύθερη με αναστολή, ενώ δύο (συμπεριλαμβανομενου του Μάνσον) έχουν αποβιώσει.

Δείτε αναλυτικά τι συνέβη στα «πρωτοπαλίκαρα» του Μάνσον αλλά και στις νεαρές κοπέλες που λειτουργούσαν ως «δόλωμα» για νέα μέλη, προτού τελικά μετατραπούν σε ψυχρές εκτελέστριες.

Τσαρλς «Τεξ» Γουάτσον, 71 ετών: Στη φυλακή

Ο Γουάτσον περιέγραφε τον εαυτό του ως το «δεξί χέρι» του Μάνσον. Στις 9 Αυγούστου του 1969, μαζί με τρεις νεαρές ακόλουθους του διαταραγμένου «γκουρού» δολοφόνησαν την ηθοποιό Σάρον Τέιτ και τέσσερις επισκέπτες του σπιτιού της στο Μπέβερλι Χιλς. Την επόμενη νύχτα, σκότωσαν ένα ζευγάρι, τον Λένο και τη Ρόζμαρι Λα Μπιάνκα, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες.

Ο Γουάτσον είχε αρχικά καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά η ποινή του μετατράπησε σε ισόβια όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε την θανατική ποινή «αντισυνταγματική», οδηγώντας στην κατάργησή της. Ο 71χρονος παραμένει μέχρι σήμερα σε φυλακή του Σακραμέντο και όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισής του έχουν απορριφθεί. Τα χρόνια του εγκλεισμού του, το «δεξί χέρι» του Μάνσον έγραψε ένα βιβλίο, προτρέποντας τον κόσμο να μην παρασύρεται από «καταστροφικές κοσμοθεωρίες» όπως συνέβη με τον ίδιο. Επίσης, χειροτονήθηκε ιερέας το 1981 και πήρε πτυχίο πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα.

Σούζαν Άτκινς: Πέθανε το 2009 σε ηλικία 61 ετών

Η Άτκινς πήρε μέρος σε πολλές απο τις μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στην οικία Τέιτ. Κατά τη διάρκεια του «μακελειού» σε εκείνο το σπίτι, η νεαρή αδύνατη κοπέλα γεύτηκε το αίμα της ηθοποιού και κατόπιν το χρησιμοποίησε για να γράψει «γουρούνι» σε έναν τοίχο του σπιτιού.

Πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο σε μια φυλακή της Καλιφόρνια πριν  από οκτώ χρόνια, μετά από επανειλημμένες αρνήσεις του νομικού συστήματος των ΗΠΑ να αποφυλακιστεί για να πεθάνει κοντά στους δικούς της.

Η Άτκινς είχε παραδεχθεί ότι είχε μαχαιρώσει την Τέιτ πολλές φορές ενώ εκείνη ικέτευε για έλεος για την ίδια και το αγέννητο παιδί της. Όπως είπε αργότερα, δεν είχε συναίσθηση των πράξεών της αφού προηγουμένως είχε πάρει LSD και είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον Μάνσον, ο οποίος είχε διατάξει την ίδια και άλλα μέλη να σκοτώσουν πλούσιους Αμερικανούς προκειμένου να ξεκινήσει ένας «φυλετικός πόλεμος», μέσω του οποίου θα αποκτούσε ο ίδιος και η «οικογένεια» δύναμη.

Η καταδίκη της εις θάνατον είχε επίσης μετατραπεί σε ισόβια το 1972.

Πατρίσια Κρενγουίνκλ, 69 ετών: Στη φυλακή

Η Κρεγουίνκλ πήρε μέρος στις δολοφονίες της οικίας Λα Μπιάνκα και Τέιτ και πλέον κατέχει τον «τίτλο» της κρατούμενης με τα περισσότερα χρόνια εγκλεισμού στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Μέχρι σήμερα, οι δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει 13 αιτήσεις απόφυλάκισης της 69χρονης, η τελευταία τον περασμένο Ιούνιο.

Όταν γνώρισε τον Μάνσον, ήταν μόλις 19 ετών και εργαζόταν ως γραμματέας. Όπως έχει καταθέσει, τρεις μέρες μετά τη γνωριμία τους παράτησε τα πάντα για να τον ακολουθήσει, έχοντας ερωτευτεί παράφορα τον διεστραμμένο άνδρα. Τα αισθήματά της παρέμεναν ισχυρά ακόμα και όταν εκείνος την «πάσαρε» σε άλλους άνδρες, ως δόλωμα για να τους προσελκύσει στην οικογένεια.

Στο σπίτι των Λα Μπιάνκα, η νεαρή κοπέλα ήταν επίσης υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν βύθισε ένα πηρούνι στο στομάχι ενός από τα θύματα και έγραψε με το αίμα συνθήματα στον τοίχο όπως «Χέλτερ Σκέλτερ» (το όνομα του φυλετικού πόλεμου που σκόπευε να ξεκινήσει ο Μάνσον) και «Θάνατος στα γουρούνια».

Λέσλι Βαν Χούτεν, 68 ετών: Στη φυλακή

Η Βαν Χούτεν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη συμμετοχή της στους φόνους του ζεύγους Λα Μπιάνκα.

Πέρυσι, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια απέρριψε την πρόταση του συμβουλίου αναστολών για την αποφυλάκισής της λέγοντας ότι αποτελεί ακόμα «σοβαρή απειλή για την κοινωνία».

Το Σεπτέμβριο, το συμβούλιο αναστολών έκανε ξανά δεκτό το αίτημά της, ωστόσο η πρότασή τους αναμένεται να απορριφθεί ξανά από τον Κυβερνήτη, που είναι αποφασισμένος να κρατήσει την 68χρονη στη φυλακή.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας Μάνσον, η Βαν Χούτεν αποτελούσε πρότυπο ηθικής κοπέλας πριν μπλέξει με τη σατανική σέχτα. Κατά τη διάρκεια της δολοφονίας των Λα Μπιάνκα η ίδια μαχαίρωσε πάνω από 12 φορές την Ρόζμαρι Λα Μπιάνκα, μετά από προτροπή του Γουάτσον που είχε λάβει εντολή από τον Μάνσον «να βάλει όλα τα μέλη να λερώσουν τα χέρια τους με αίμα».

Μετά τον εγκλεισμό της, πήρε πτυχο πανεπιστημίου στη ψυχολογία και έκτοτε εργάζεται εντός του ιδρύματος, βοηθώντας ψυχολογικά άλλες κρατούμενες.

Μπρους Ντέιβις, 75 ετών: Στη φυλακή

Ο Ντέιβις εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τους  φόνους του μουσικού Γκάρι Χίνμαν και του κασκαντέρ, Ντόναλντ Σία.

Την εποχή που συνελήφθη, o Ντέιβις είχε χαραγμένο στο μέτωπό του το χαρακτηριστικό «Χ», σήμα κατατεθέν της οικογένειας.

Είναι ο μόνος από τα μέλη της οικογένειας που δεν έχει ομολογήσει την ενεργή συμμετοχή του στις δολοφονίες για τις οποίες καταδικάστηκε και εξακολουθεί να επιμένει ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή, αφού απλώς «ήταν παρών στα εγκλήματα».

Ο ίδιος είπε ότι το κίνητρό του για τη συμμετοχή στο δολοφονικό σχέδιο του Μάνσον ήταν «να τον συμπαθήσει» το είδωλό του.

Ρόμπερτ Μποσολέιλ, 70 ετών: Στη φυλακή

Ο Μποσολέιλ, εκτίει ποινή ισόβια κάθειρξης για τον φόνο του Γκάρι Χίνμαν το 1969.

Ο Μποσολέιλ, που πριν γνωρίσει τον Μάνσον ήταν ανερχόμενος μουσικός και ηθοποιός, παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή μια γυναίκα από το Όρεγκον και απέκτησε μαζί της τέσσερα παιδιά.

Βρισκόταν ήδη στη φυλακή την περίοδο που ο Μάνσον και οι ακόλουθοί τους δολοφόνησαν την Τέιτ και τους καλεσμένους της και έπειτα το ζεύγος Λα Μπιάνκα.

Λινέτ «Σκουίκι» Φρομ, 69 ετών: Ελεύθερη με αναστολή

Η Φρομ ήταν ένα από τα πιο φανατικά μέλη της Οικογένειας Μάνσον και ήταν παρούσα στη δίκη του ηγέτη της σέχτας.

Από τη στιγμή που γνώρισε τον Μάνσον σε ένα πάρτι στο Βένις Μπιτς το 1967, όλη της η ζωή ήταν αφιερωμένη σε εκείνον. Το 1975 είχε απειλήσει τη ζωή του τότε Αμερικανού προέδρου Τζέραλντ Φορντ σημαδεύοντάς τον με ένα όπλο, αλλά την είχε αφοπλίσει και εξουδετερώσει ένας μυστικός πράκτορας.

Καταδικάστηκε σε ισόβια για απόπειρα δολοφονίας και ενώ βρισκόταν στη φυλακή αλληλογραφούσε τακτικά με τον Μάνσον.

Παρά το γεγονός ότι απέδρασε από τη φυλακή τη δεκαετία του 80 η Φρομ βγήκε με αναστολή το 2009 και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου πιστεύεται ότι ζει μέχρι σήμερα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ