2017-11-20 20:37:13
Φωτογραφία για Μέρκελ: Προτιμώ νέες εκλογές από κυβέρνηση μειοψηφίας
«Κατά την άποψή μου είναι ο καλύτερος δρόμος» είπε χαρακτηριστικά - Για «πρωτοφανή κατάσταση» που αντιμετωπίζει η χώρα του κάνει λόγο ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι «προτιμά νέες εκλογές από

κυβέρνηση μειοψηφίας», μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

«Κατά την άποψή μου, ο καλύτερος δρόμος θα ήταν η διεξαγωγή νέων εκλογών», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στο κανάλι ARDs. Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν είναι στα σχέδιά της να γίνει καγκελάριος μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.

«Ο δρόμος της κυβέρνησης μειοψηφίας πρέπει να γίνει αντικείμενο πολύ εντατικής σκέψης. Είμαι πολύ επιφυλακτική. Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τέτοιο» δήλωσε η κυρία Μέρκελ στη συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε: «Έτσι ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πιο δύσκολος από ό,τι θα θέλαμε, αλλά καθιστά εφικτή μια σταθερή φάση κατά την οποία θα μπορούσαμε να θέσουμε νέες κατευθύνσεις—το πώς, θα το αποφασίσει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος».


Όπως εξήγησε, στην περίπτωση που γίνουν νέες εκλογές θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ υπογράμμισε ότι το συντηρητικό μπλοκ είναι πιο ενωμένο από ποτέ.

Τα σχόλια της Γερμανίδας καγκελάριου έρχονται μετά τις δηλώσεις του Γερμανού προέδρου που έκανε λόγο για «πρωτοφανή» κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα του μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Γερμανία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πρωτοφανής» δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη να προσπαθήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο άμεσο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος της Γερμανίας. Πρόσθεσε επίσης ότι «θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες όλων των κομμάτων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για την Τζαμάικα».

Ο Σταϊνμάιερ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι έτοιμος να ανοίξει το δρόμο για νέες εκλογές. Για το λόγο αυτό παρότρυνε τα κόμματα να σεβαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών και να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η προτροπή του φάνηκε να κατευθύνεται κυρίως προς τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), που έφυγαν πρώτοι από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Tζαμάικα» και τους Σοσιαλδημοκράτες-το SPD-δηλαδή το κόμμα του.

Νωρίτερα ο Στάινμαϊερ είχε συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία τον ενημέρωσε επισήμως για την αποτυχία των διερευνητικών διαπραγματεύσεων για τον συνασπισμό «Τζαμάικα».

Από τον πλευρά του, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως το κόμμα του δεν θα συμμετέχει εκ νέου σε «μεγάλο συνασπισμό». Αφού ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν εκ νέου με τη Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν πρόωρες εκλογές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ