2017-11-21 07:41:11
Φωτογραφία για Tο 25% καταναλωτών με ατομικούς λέβητες είχαν προβλήματα από παγετό
Το 25% των καταναλωτών που έχουν ατομικούς λέβητες φυσικού αερίου ή πετρελαίου υπολογίζεται πως είχαν πέρσι προβλήματα με τον παγετό. Συγκεκριμένα, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν τόσο στα δίκτυα όσο και στους λέβητες και τους μετρητές ύδρευσης, καθώς υπήρξαν προβλήματα με την παροχή του νερού σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τα περισσότερα, μάλιστα, προβλήματα οφείλονταν στις εκτεθειμένες σωληνώσεις καθώς πολλοί άφηναν ανοιχτές τις βρύσες να στάζουν. Κάποιες έσπασαν ενώ υπήρχε και πρόβλημα υδροδότησης, διότι οι δεξαμενές του νερού της ΕΥΑΘ άδειασαν και πολλές περιοχές έμειναν χωρίς νερό. Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ ΤΚΜ, Πάρις Μπίλιας, με αφορμή την αποψινή εκδήλωση του ΤΕΕ για τις επιπτώσεις του παγετού στα δίκτυα κοινής ωφέλειας της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια εντοπισμού των προβλημάτων που εκδηλώνονται σε περίπτωση παγετού και μελετώνται οι κανόνες και οι προδιαγραφές για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων και υπογραμμίζει ότι η βασικότερη σύσταση προς τους πολίτες είναι να φροντίσουν να μονώσουν πολύ καλά τις σωληνώσεις που είναι εκτεθειμένες.


Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, διευκρινίζει ότι ισχύει και για κείνες όσα ισχύουν για τις κατοικίες και υπογραμμίζει ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η πρόληψη. «Όταν υπάρχει ένα έκτακτο γεγονός, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που πέρσι τα συνεργεία δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν» αναφέρει. Σημειώνει, τέλος ότι η πρόληψη δεν απαιτεί και πολλά χρήματα, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία για το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων.

«Απαιτητή και απαραίτητη» χαρακτηρίζει τη μόνωση εσωτερικών διακλαδώσεων και υδρομέτρων ? εκ μέρους των καταναλωτών και της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), ο διευθυντής Εγκαταστάσεων και Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης. Ο ίδιος θα αναφερθεί στον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου και τις επιπτώσεις του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΑΘ, επειδή τότε οι απώλειες νερού για το διάστημα του παγετού ήταν τεράστιες (640000 m3), αποφασίστηκε για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας η επιλεκτική διακοπή κατανάλωσης βασικών δεξαμενών ύδρευσης επί πέντε ημέρες. Εάν δεν γινόταν αυτό, θα υπήρχε πλήρης διακοπή υδροδότησης, για όλο το καταναλωτικό κοινό, τουλάχιστον για δύο συνεχείς ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ