2017-11-21 16:17:18
Φωτογραφία για 8 συμβουλές καθαριότητας που είναι 100% αποτυχημένες
Υπάρχουν κάποιες συμβουλές καθαριότητας που ενώ συστήνονται από πολλές νοικοκυρές δεν είναι πάντα πετυχημένες. Βρήκαμε, λοιπόν, 8 από αυτές που αν τις ακολουθήσετε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βλάψετε τα έπιπλα και τα διάφορα αντικείμενα του σπιτιού σας.

Ξεσκόνισμα επίπλων με υγρά μαντηλάκια

Αποφύγετε να ξεσκονίζετε τα έπιπλά σας και κυρίως τους καναπέδες και τα υφασμάτινα έπιπλα με υγρά μαντηλάκια γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσουν λεκέ πάνω σε ευαίσθητα υφάσματα. Προτιμήστε να αφήσετε τα μαντηλάκια σας να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε πάνω σε έπιπλα.

Ψέκασμα κουρτινών με λακ

Μερικές νοικοκυρές συνηθίζουν να ψεκάζουν με λακ τις κουρτίνες τους για να διώξουν τον ηλεκτρισμό που δημιουργείτε. Αποφύγετε να το κάνετε γιατί θα καταστρέψετε την υφή των κουρτινών σας.

Μεταφορά χλωρίνης σε γυάλινα δοχεία

Μπορεί να σας φαίνεται χαριτωμένο να βάλετε τη χλωρίνη σας σε ένα άδειο βάζο μαρμελάδας αλλά στην πραγματικότητα αυτή η ιδέα δεν είναι τόσο καλή. Η χλωρίνη είναι πολύ δυνατό καθαριστικό και με τον καιρό μπορεί να σπάσει γυάλινες επιφάνειες. Οπότε καλύτερα αφήστε τη χλωρίνη σας στο δοχείο που ήδη βρίσκεται.


Καθαρισμός στιγμάτων από ποτήρια πάνω σε ξύλινη επιφάνεια

Κάποιες νοικοκυρές συστήνουν να χρησιμοποιείτε ξίδι και ελαιόλαδο για να αφαιρείτε στίγματα από ποτήρια που δημιουργήθηκαν πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. Αυτό το «κόλπο» είναι λάθος και μπορεί να βλάψει το ξύλο σας μιας και το ξίδι είναι όξινο υλικό.

Γυάλισμα ξύλινων επιφανειών με λεμόνι και ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα αηδιαστικό στρώμα πάνω στις ξύλινες επιφάνειες που ελκύει τη σκόνη και τις βρομιές, όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα. Μπορεί να μην βλάπτει το ξύλο αλλά θα αναγκαστείτε να καθαρίζετε το τραπέζι σας πιο συχνά λόγω τς σκόνης που θα συσσωρεύεται πάνω σε αυτό. Γι'αυτό όταν το αναμειγνύετε με λεμόνι μην το παρακάνετε. Μια ελάχιστη ποσότητα αρκεί!

Καθαρισμός δερμάτινων καναπέδων με ξίδι

Μην δοκιμάσετε ποτέ να γυαλίσετε ή να καθαρίσετε έναν δερμάτινο καναπέ με ξίδι. Μπορεί το ξίδι να είναι χρήσιμο εργαλείο σε πολλές οικιακές δουλειές αλλά δυστυχώς δεν είναι κατάλληλο για κάθε χρήση.

Στερέωμα ποτηριών στο πλυντήριο πιάτων με λαστιχάκι

Πολλές νοικοκυρές προτείνουν να στηρίξετε τα ποτήρια κρασιού με λαστιχάκι στο πλυντήριο πιάτων για να μην σπάσουν. Μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι σωστή αλλά αν το λαστιχάκι στο πλύσιμο σπάσει (κάτι που μπορεί εύκολα να συμβεί) υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος να σπάσει και το ποτήρι σας.

Διαχωρισμός σεντονιών με λαδόκολλα

Αν έχετε ακούσει ως συμβουλή διαχωρισμού των σεντονιών σας (για να μην αποχρωματίζονται μεταξύ τους) την τοποθέτηση λαδόκολλας ανάμεσά τους, τότε κάντε πως δεν ακούσατε. Με τη ζέστη η λαδόκολλα μπορεί να λιώσει πάνω στα σεντόνια και να αφήσει λεκέδες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υποδοχή ήρωα για το Χάμιλτον!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υποδοχή ήρωα για το Χάμιλτον!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ