2017-11-21 16:20:27
Φωτογραφία για Δελτίο Τύπου Αντιπροέδρου ΒτΕ Δ. Καμμένου για την Εορτή των ΕΔ
21.11.2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η 21η Νοεμβρίου, εκτός από την ημέρα εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι και ημέρα αναγνώρισης και τιμής του Ελληνισμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα  αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της προσφοράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμου, όσο και στην ειρήνη. O ταυτόχρονος αυτός εορτασμός δεν είναι διόλου τυχαίος και συνδέει τον Ελληνισμό με τη Χριστιανοσύνη και την Παναγία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.  Ευχαριστώτις Ένοπλες δυνάμεις  και τα σώματα ασφαλείας που διαπνεόμενα από ηρωισμό και αυτοθυσία υπερασπίζονται καθημερινά με περίσσιο θάρρος τα εθνικά μας σύνορα που ταυτόχρονα αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο τόσο σε εσάς όσο και στις οικογένειες σας για να συνεχίσετε να αποτελείτε τους στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας.


Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου παραμένει πάντα επίκαιρο: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει την Ελλάδα στους εχθρούς της.

Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ' ἐμὸν ἐστίν οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.

Το να σου (παρα)δώσω όμως την πόλη ούτε σε εμένα επαφίεται ούτε σε άλλον από τους κατοίκους της διότι με κοινή απόφαση οι πάντες θα αποθάνουμε αυτοπροαίρετα και δεν θα υπολογίσουμε τη ζωή μας». staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ