2017-11-21 17:02:19
Φωτογραφία για “Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, Ολλανδέεε”…Ράγισαν καρδιές στο “Γεντί Κουλέ” στο παιχνίδι προς τιμή του Ευγένιου Γκέραρντ
Ράγισαν καρδιές χθες το βράδυ στο “Γεντί Κουλέ” στο μεγάλο παιχνίδι προς τιμή του Ευγένιου

Γκέραρντ. “Αυτό που έγινε ήταν ανεπανάληπτο, μοναδικό. Ο Ολλανδός ήταν εκεί, καθηλωμένος στο αμαξίδιό του, αλλά τα μάτια του και η καρδιά του έλαμπαν από ευτυχία για αυτή την τεράστια… επίθεση αγάπης την οποία δέχθηκε χθες από τα παιδιά του και τους φίλους του.

Περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία όπως είπε και η σύζυγος του Κατερίνα αυτή τη βραδιά, πήρε δύναμη από αυτή τις προηγούμενες δύσκολες μέρες στο νοσοκομείο και χθες ένιωσε περήφανος και δυνατός.

Το γήπεδο πραγματικά σείστηκε με την είσοδο του Ολλανδού, αλλά και στην αποχώρησή του, λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους.

Τα δικά του μάτια έλαμψαν, αλλά πολλά άλλα ζευγάρια μάτια έκλαψαν από συγκίνηση για αυτή τη μοναδική συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ στην ιστορική έδρα του ΟΦΗ. Εκεί που ο ίδιος για 15 χρόνια έζησε μεγάλες στιγμές, ονειρικές νίκες και προκρίσεις, εκεί που αποθεώθηκε από τον κόσμο.


Περίπου 5.000 κόσμος φώναξε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Γκέραρντ

Χθες το όνομά του ακούστηκε ξανά και δυνατά από τους περίπου 5.000 φιλάθλους που έτρεξαν να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ μαζί με τα “παιδιά” του και τους φίλους του.

Ο Γ. Καραγκούνης ένας από τους φίλους του Γκέραρντ που έδωσαν το “παρών”στη θεσινή γιορτή

Και ήταν πολλοί. Κατάφερε και τους ένωσε ξανά, τους έφερε όλους μετά από χρόνια στην πόλη που δοξάστηκαν, στο γήπεδο που αγαπήθηκαν και πέτυχαν μεγάλες νίκες υπό τη δική του καθοδήγηση.

Ο Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης με τον Ευγένιο Γκέραρντ

Τρεις γενιές παικτών από το 1985 μέχρι και το 2000 βρέθηκαν χθες δίπλα του για να του πουν με τον τρόπο τους πόσο πολύ τον αγαπούν, τον θαυμάζουν, τον σέβονται. Μέχρι και ο καιρός… σεβάστηκε τον Ολλανδό που έγινε Έλληνας στην πορεία.

Ήταν μια ιδανική βραδιά για ποδόσφαιρο, για γιορτή για χειροκρότημα. Και ήταν άπλετο αυτό που εισέπραξε χθες ο Γκέραρντ απ’ όλο τον κόσμο.

Το ματς αυτό καθαυτό είχε τη μικρότερη σημασία. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η αθρόα προσέλευση όλων αυτών των παικτών από κάθε γωνιά του κόσμου.

Ισις και Βέρα από τη Χιλή, Τζουγκάνοβιτς από τη Σερβία, Αναστασίου από την Ολλανδία, Αγιομαμίτης από την Κύπρο και όλοι οι υπόλοιποι από άκρη ως άκρη αυτής της χώρας.

Η ατμόσφαιρα; Εκπληκτική.

Στα αποδυτήρια οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά από την κατάκτηση του κυπέλλου (Σηφάκης, Βασιλείου, Γκουλής, Μιχαλίτσος, Τσινός, Βέρα, Ίσις, Νιόπλιας, Καργιώτης, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Βλαστός, Χοσάδας ήταν εκεί) αλλά και τη μεγάλη βραδιά με την Ατλέτικο (Μαχλάς, Τσιφούτης, Μαρινάκης, Παπαδόπουλος, Πουρσανίδης, Γεωργαμλής, Μαρινάκης, Σαμαράς, Κιάσσος).

Εκεί και οι παίκτες της νεότερης γενιάς (Διγκόζης, Μπεκιάι, Ιορδανίδης αλλά και της παλαιότερης (Κορωνάκης, Αγιομαμίτης) μαζί  με πολλούς ακόμα (Μπατσινίλας, Γιάννης Μαρινάκης, Παυλόπουλος, Αθανασιάδης), αλλά και τους φίλους του, μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι περισσότεροι μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004.

Κώστας Καζανάκης, Γιάννης Παπαματθαιάκης και Σταύρος Αρναουτάκης στη βραδιά για τον Ολλανδό

Το κλου της βραδιάς στα αποδυτήρια ήταν η παρουσία του Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη που (δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του). Συγκίνηση προκάλεσε και η παρουσία τού άλλοτε αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Καραντινού και φυσικά τού επί 21 χρόνια προέδρου Γιάννη Παπαματθαιάκη.

Παρόντες και οι δυο σπουδαίοι Κρητικοί καλλιτέχνες Ψαραντώνης και Βασίλης Σκουλάς που έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα.

Στιγμές που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όλων μας. Μια βραδιά που είχε λάμψη Ευρώπης, είχε την αύρα του Γκέραρντ, ο οποίος θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Συγκινημένος ο Ηλ. Πουρσανίδης με τον Μάνο Παπαδάκη και την σύζυγο του Γκέραρντ, Κατερίνα

Ως επίλογο θα κρατήσουμε τη φωτογραφία με τα δάκρυα του Πουρσανίδη. Να του πούμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ που οργάνωσε με πολλή αγάπη αυτή τη μοναδική βραδιά.

Το ίδιο θα έλεγε και ο Γκέραρντ, αν μπορούσε να μιλήσει Παιχνίδι χωρίς χαμένους ή νικητέςΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΓΚΕΡΑΡΝΤ

Δύο γενιές ποδοσφαιριστών που έχουν γράψει σπουδαία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμετρήθηκαν στο «Γεντί Κουλέ». Το αποτέλεσμα δεν έχει φυσικά καμία σημασία, αφού όλοι τους τίμησαν και με το παραπάνω τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Μαχλάς και Τζουγκάνοβιτς πέναντι σε Γκούμα και Καψή

Για την ιστορία, οι νεότεροι και πιο… φιτ «Φίλοι Γκέραρντ» επικράτησαν με 4-0, σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο με τους Τζόρτζεβιτς, Καραγκούνη, Γιαννακόπουλο και Μάρκο. Από τα κλου της αναμέτρησης, η κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Σήφη Κορωνάκη ο διαιτητής Θέμης Θέμελης για τη συνέχεια που έδωσε σε μια φάση, ενώ είχε υποδειχθεί οφσάιντ.

Το πρώτο ημίχρονο σφύριξε ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης (βοηθοί οι Φ. Παπαδάκης, Ι. Μαυραντωνάκης).

«ΠΑΙΔΙΑ ΓΚΕΡΑΡΝΤ» (Ανδρεανίδης): Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Γκουλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Ίσις, Μαρινάκης Π., Πουρσανίδης, Μαχλάς, Νιόπλιας, Τζουγκάνοβιτς.

Αλλαγές οι Μπεκιάι, Χοσάδας, Γιαλαμάς, Μπεκιάι, Αγιομαμίτης, Αδάμος, Αθανασιάδης, Αναστασίου, Βάβουλας, Βασιλείου, Βέρα, Βλαστός, Γεωργαμλής, Δέδες, Δερμιτζάκης, Διγκόζης, Θωμαΐδης, Ιορδανίδης, Καργιώτης, Κιάσσος, Κοζανίδης, Κολιτσιδάκης, Κορωνάκης, Κωνσταντινίδης, Κώτσιος, Μαρινάκης Ι., Μιχαλίτσιος, Μπατσινίλας, Παπαβασιλείου Ν., Παπαβασιλείου Γρ., Παπαγιαννάκης, Παπαδάκης Εμμ., Παπαδόπουλος, Πίτσος, Σαμαράς, Σκέντζος, Τσίμπος, Τσινός, Τσιφούτης, Φραντζέσκος.

«ΦΙΛΟΙ ΓΚΕΡΑΡΝΤ» (Χατζηνικολάου): Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Κωστούλας, Καψής, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γκόγκιτς. Αλλαγές οι Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Κωστένογλου, Κωφίδης, Λαγωνικάκης, Μαλέκος, Μάρκος, Νταμπίζας, Τζόρτζεβιτς.

Συγκίνηση και για τον ΘόδωραΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ” ΤΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΟΦΗ

Τιμητική πλακέτα από τους Κρήτες

Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, αλλά τα «παιδιά» του, με πρώτο τον Ηλία Πουρσανίδη, δεν ξέχασαν τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη. Στο ημίχρονο του αγώνα, οι Σαμαράς και Γκουλής βράβευσαν τον αείμνηστο ευεργέτη του ΟΦΗ, στο πρόσωπο τού επί σειρά ετών προέδρου της ΠΑΕ κ. Καζανάκη.

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ «Κρήτες» απένειμε επίσης στο ημίχρονο τιμητική πλακέτα στον Ολλανδό προπονητή, την οποία παρέλαβε ο γιος του Μανώλης Παπαδάκης.

Με την έναρξη του ματς, άναψαν δεκάδες καπνογόνα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στις κερκίδες και λόγω της θολής ατμόσφαιρας, υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτης Τσάλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με οδηγό την εμπειρία και έχοντας αλλάξει ρότα, το καραβάνι έχει ξεκινήσει!

Ο Κ. Καζανάκης πήρε την πλακέτα για τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη από Σαμαρά και Γκουλή

Ο ΟΦΗ θα βρεθεί εκεί που ανήκει, στην Α’ Εθνική».

Ο πρόεδρος πάντως είχε ένα ατύχημα στην κερκίδα και αποχώρησε με ασθενοφόρο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου, αφού η Ένωση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση.

«Να ντύσεις με χαμόγελο πάλι το πρόσωπό σου και μη φοβάσαι τίποτα, είμαστε στο πλευρό σου», η μαντινάδα του παρουσιαστή της εκδήλωσης Γιώργου Βιτώρου προς τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Το μουσικό μέρος κάλυψε το συγκρότημα του Κώστα Νοδαράκη, τραγουδώντας μαντινάδες του Μανώλη Μακριδάκη (χορευτικό από τις σχολές Μαυρόκωστα). Παιδιά από τις ακαδημίες, τέλος, πέταξαν μπαλόνια στις κερκίδες.

_
patris.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Bustural για Αύξηση Στήθους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Bustural για Αύξηση Στήθους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ