2017-11-21 18:49:11
Φωτογραφία για 9 κόλπα που χρησιμοποιούν οι μυστικοί πράκτορες για να διαβάζουν σαν «ανοιχτό βιβλίο» τους ανθρώπους
Ο LaRae Quy, ο οποίος εργάστηκε ως πράκτορας του FBI για 23 χρόνια, έχει πει ότι `Δε χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος κατάσκοπος για να καταλάβει τι σκέφτεται κάποιος.

Η ικανότητα να διαβάζετε τους ανθρώπους σαν ανοιχτό βιβλίο, μπορεί  να σας βοηθήσει στην επικοινωνία. Ο LaRae Quy, ο οποίος εργάστηκε ως πράκτορας του FBI για 23 χρόνια, έχει πει ότι “Δε χρειάζεται να είναι κανείς  μεγάλος κατάσκοπος για να καταλάβει τι σκέφτεται κάποιος. Υπάρχουν πάντα σημάδια που το μαρτυρούν και το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρει κανείς να τα διακρίνει”.

Ποια είναι λοιπόν, ακριβώς αυτά τα σημάδια που αποκαλύπτουν τι σκέφτεται και τι αισθάνεται κάποιος; Εμείς βρήκαμε 9 συμβουλές του LaRae, που θα σας βοηθήσουν να διαβάσετε τις σκέψεις των ανθρώπων που είναι γύρω σας.

Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που εκ φύσεως έχουν οι άνθρωποι. Όπως για παράδειγμα, στη διάρκεια μιας συζήτησης, αν κάποιος κοιτάζει το πάτωμα ή σταυρώνει τα χέρια του, βήχει, ξύνει το κεφάλι του ή πηγαίνει μπρος πίσω με τα πόδια του.


Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται διαφορετικά για πολλούς λόγους. Μπορείτε να καθορίσετε ένα βασικό μοντέλο συμπεριφοράς για κάθε άνθρωπο κι αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις αντιδράσεις του. Αν δηλαδή κάνουν κάτι επειδή έτσι συνηθίζουν , ή το κάνουν επειδή είναι θυμωμένοι ή ανώριμοι.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο αν συμβαδίζουν οι λέξεις και οι χειρονομίες κάποιου με την συνηθισμένη συμπεριφορά του.

Για παράδειγμα, έχετε προσέξει ποτέ ότι όταν κάποιος έχει μια νευρικότητα, συνήθως ξεροβήχει που και πού; Μοιάζει αθώα αντίδραση, όμως θα μπορούσε αυτό να είναι και σημάδι ότι κρύβει κάτι περισσότερο.

Μια απλή χειρονομία ή μια λέξη δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κάποια άλλη σημασία πέρα από αυτή που φαίνεται. Την προσοχή σας χρειάζεται να τη δώσετε, όταν συγκεκριμένες χειρονομίες ακολουθούν η μία την άλλη.

Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να βήχει συνεχώς, να ξύνει το κεφάλι του και να αλλάζει σταυροπόδι ταυτόχρονα την ίδια στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Αν παρατηρήσετε κάποιον να αντιδρά κάπως περίεργα από ότι συνήθως, προσέξτε τον πολύ. Πώς αυτό το άτομο αλληλεπιδρά με τους άλλους στον ίδιο χώρο; Μήπως αλλάζει η έκφραση του προσώπου του, ή ακόμη και η στάση ή η γλώσσα του σώματός του ;

Παρατηρήστε τα μάτια κάποιου και δείτε αν οι κόρες είναι διασταλμένες. Σε αυτή την περίπτωση νιώθουν όμορφα να σας κοιτάζουν. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο αν το άτομο αυτό ταυτόχρονα χαμογελάει αληθινά και σας κοιτάζει κατάματα. Στην περίπτωση που λοξοκοιτάζει κι έχει ένα σφιγμένο χαμόγελο, τότε πρέπει να έχετε το νου σας γιατί σας λέει κάποιο ψέμα.

Υπάρχουν κάποιοι νευρώνες στον εγκέφαλό μας, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις μας. Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο ενεργοποιεί τους μύες που είναι υπεύθυνοι για μια χαρούμενη έκφρασή. Αντίστοιχα όταν συνοφρυωνόμαστε δείχνουμε τη δυσαρέσκειά μας σε κάτι.

Όταν κοιτάζουμε κάποιον που μας αρέσει , ασυναίσθητα δίνεται σήμα στους μύες του προσώπου μας να χαλαρώσουν. Αν το πρόσωπο του άλλου ατόμου δεν αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, τότε είναι σαν να μας στέλνει μήνυμα ότι δεν του αρέσουμε εμείς ή κάτι που κάναμε.

Ο ισχυρότερος άνθρωπος δεν είναι πάντα εκείνος που κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού. Ένα άτομο με ισχυρή αυτοπεποίθηση , είναι κανόνας ότι διαθέτει δυνατή φωνή και δεν εννοούμε να φωνάζει.

Συχνά ο αρχηγός μιας ομάδας έχει αδύναμη προσωπικότητα κι εξαρτάται από τους άλλους σε μεγάλο βαθμό.

Κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν κινούνται αυθόρμητα. Αν κάποιος όταν περπατάει κοιτάζει κάτω στα πόδια του κι όχι μπροστά του, τότε αυτό είναι σημάδι πως έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο σε ένα μέλος της ομάδας σας, τότε επαινέστε το για να το κάνετε να σας εμπιστευτεί περισσότερο. Εναλλακτικά μπορείτε να του κάνετε ερωτήσεις για να καταλάβετε τι είναι αυτό που τόσο πολύ φοβάται να πει.

Προτρεπτικές και δραστικές λέξεις, εκφράσεις και ρήματα, βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα πώς σκέφτεται κάποιος.

Αν για παράδειγμα το αφεντικό σας λέει ότι “αποφάσισα να συνεργαστώ με την τάδε εταιρία”, η δραστική λέξη εδώ είναι το “αποφάσισα”. Η χρήση αυτής της λέξης φανερώνει ότι το αφεντικό σας είναι: α) μη παρορμητικό, β) διαθέτει διαφορετικά στάδια δράσης και γ) υπολογίζει από πολύ νωρίς τα επόμενα βήματα.

Η προσωπικότητα του καθενός μας είναι μοναδική, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις που μας επιτρέπουν να ερμηνεύσουμε τις βασικές συμπεριφορές σε οποιονδήποτε άνθρωπο.

Είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής;

Οι αλληλεπιδράσεις με τους γύρω του είναι η αφορμή των πράξεών του;

Πώς αντιμετωπίζει τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα;

Τι θρέφει το “εγώ” του;

Πώς συμπεριφέρεται σε πιεστικές καταστάσεις;

Πώς είναι όταν έχει χαλαρή διάθεση;

Να θυμάστε ότι χρειάζεστε χρόνο για να μάθετε πώς να διαβάζετε τους ανθρώπους άψογα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κι εξαιρέσεις, όπως άλλωστε σε κάθε κανόνα. Αν εφαρμόσετε τα παραπάνω κόλπα, μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητα να παρατηρείτε και να κατανοείτε περισσότερο τους ανθρώπους. Έτσι, θα καταφέρετε να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ