2017-11-22 10:32:24
Φωτογραφία για Μεγάλη συνεργασία της ΕΡΤ με την αμερικανική τηλεόραση-Όλες οι λεπτομέρειες...
Σε μια μεγάλη πολιτιστική συμπαραγωγή με τον σημαντικό Οργανισμό Τεχνών της Νέας Υόρκης Lincoln Center και το αμερικανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS (Public Broadcasting System) θα προχωρήσει η ΕΡΤ στους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, από τις 10 έως και τις 18 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μουσικό ταξίδι του Chamber Music Society –μέλος του Lincoln Center– στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από κονσέρτα μουσικής δωματίου με τους καλύτερους μουσικούς του, στην Αθήνα και τη Θεσσαλία.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω διάστημα θα πραγματοποιηθούν τέσσερις μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα, τη Μαγνησία, και τη Λάρισα (Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, Ι.Ν. Ταξιαρχών – Μηλιές, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου – Βόλος), καθώς και δύο παράλληλα Master Classes στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος και στον Βόλο. Συνεργείο του PBS θα μαγνητοσκοπήσει τα κονσέρτα, ενώ η ΕΡΤ ως συμπαραγωγός θα έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του υλικού στην Ελλάδα, την Κύπρο και στον Απόδημο Ελληνισμό μέσω της ERTWorld.


Γυρίσματα της ΕΡΤ στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο της δράσης θα γυριστεί ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει τις ομορφιές της Θεσσαλίας –γεγονός που θα συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας ενόψει μάλιστα τουριστικής περιόδου. Ήδη, συνεργεία της ΕΡΤ και του PBS βρέθηκαν πρόσφατα για τις ανάγκες των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ στο Πήλιο και τα Μετέωρα, υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με έξι ΕΜΜΥ σκηνοθέτη, Habib Azar.  Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών στις Μηλιές, κτίσμα 17ου αιώνα με σπουδαία ακουστική εκ κατασκευής και στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, έναν μοναδικό ιστορικό χώρο εντεταγμένο στον αστικό ιστό της πόλης, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την αρχαιολογική σκαπάνη.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ