2017-11-22 10:38:35
Φωτογραφία για ΕΛ.ΑΣ. : Ενισχύεται η κρητική Ομάδα Ειδικών Αποστολών
Με τέσσερα νέα στελέχη ενισχύεται το Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Πρόκειται για τέσσερις νέους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν τις σκληρές δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν στη διάρκεια της εκπαίδευσης, που έγινε στα πρότυπα της ΕΚΑΜ την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά στο σχολείο εκπαίδευσης, το τέταρτο κατά σειρά που γίνεται στην Κρήτη, συμμετείχαν 24 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες του νησιού.

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων είχαν αναλάβει στελέχη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητικά μαθήματα αλλά και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων αλλά κυρίως συλλήψεις υψηλού κινδύνου, συνοδείες επισήμων προσώπων υψηλού κινδύνου, εκμάθηση προβλεπόμενων αστυνομικών τεχνικών για τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπαίδευση ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, εξαιρετικά επίπονη και απαιτούσε φοβερές ικανότητες και δυνάμεις και κυρίως πειθαρχία.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κατάφεραν να κόψουν το νήμα του τερματισμού είναι νέοι σε ηλικία (τρεις 27χρονοι και ένας 30χρονος). Οι τρεις προέρχονται από υπηρεσίες του νομού Ηρακλείου και ο τέταρτος από υπηρεσία των Χανίων.

patris.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ