2017-11-22 10:51:38
Φωτογραφία για Η Rheinmetall προωθεί νέο SPAAG στη Ρουμανία
Η Rheinmetall ενδιαφέρεται να καλύψει την απαίτηση ενός νέου συστήματος V-SHORAD για το Ρουμανικό Στρατό, αναφέρει η ρουμανική ιστοσελίδα «HotNews».

Η προσφορά θα βασίζεται σε τεθωρακισμένο όχημα εξοπλισμένο με πυροβόλο Oerlikon. Να θυμίσουμε, σε υπηρεσία είναι σήμερα 36 αυτοκινούμενα Α/Α πυροβόλα Gepard.

Ο προτεινόμενος νέος φορέας θα μπορούσε να στηρίζεται στο Agilis. Για το τελευταίο, η Rheinmetall περιμένει έως το τέλος του έτους να υπογράψει τη σύμβαση ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα Agilis, για το οποίο έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν, θα κυμανθεί τελικά περίπου στα 400 – για την ακρίβεια από 350 έως 480 – οχήματα μετά την απόφαση κατασκευής έως 227 ανταγωνιστικών Piranha V. Το Agilis θα κατασκευαστεί εγχωρίως, το ίδιο και το πυροβόλο των 30mm που θα φέρει. Το πρώτο όχημα θα είναι έτοιμο το 2020.

Η πρώτη σύμβαση, που αφορά την φάση ανάπτυξης, θα κοστίσει €234 εκατομμύρια. Η γραμμή παραγωγής θα παραμείνει ενεργή τουλάχιστον έως το 2029. Η Rheinmetall στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη έκδοσης 4χ4 (το Agilis θα είναι όχημα 8χ8), για την οποία πρόκειται να υπάρξει μελλοντική ανάγκη για 400 οχήματα. Το 87% των υποσυστημάτων του Agilis θα κατασκευαστεί εγχωρίως με μόνο τον κινητήρα να εισάγεται από το εξωτερικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι τύπος μπαμπά είστε;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι τύπος μπαμπά είστε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ