2017-11-22 22:00:56
Φωτογραφία για 5 πράγματα που κάνεις και «σπρώχνεις» μακριά τους ανθρώπους
Νιώθεις συχνά θυμό, το άδικο να σε πνίγει, ότι κανείς δεν σε καταλαβαίνει;

Καλώς ήρθες στην δεύτερη φάση της «εφηβείας»! Eίναι εκεί κάπου μετά το σχολείο, που αρχίζεις να το «παίζεις» ενήλικας και που ένα σωρό συναισθήματα έρχονται και σε κατακλύζουν και δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς. 

Και όλα αυτά που νιώθεις και δεν ξέρεις πώς να εκφράσεις, τα «ξεσπάς» στους λάθος ανθρώπους, κάνοντας τις σχέσεις σου –φιλικές, ερωτικές- να αποκτούν ρωγμές, με αποτέλεσμα να σπρώχνεις τους ανθρώπους μακριά σου.

ΟΚ, δεν χρειάζεται να παίρνεις τα πάντα κατάκαρδα. 

Η ζωή είναι ωραία και κοίτα να την απολαύσεις.

 Α, και προσπάθησε να αποφεύγεις τα παρακάτω! Αν το κάνεις αυτό, τότε και καλύτερα θα αισθάνεσαι και καλύτερες σχέσεις θα έχεις. It’s a win-win.

#1. Μην παίρνεις τα πράγματα πάντα προσωπικά

Η ζωή είναι σκληρή, οπότε αν παίρνεις και ό,τι σου συμβαίνει προσωπικά και «βαριά», τότε θα «βαρύνεις» και εσύ. Βάλε τις ανασφάλειες σου στην άκρη και θα αντιμετώπισε πιο ξεκάθαρα τις καταστάσεις.


#2. Μην ζηλεύεις συνέχεια

Αν κάποιος έχει κάτι που δεν έχεις εσύ ή αν η κοπέλα σου δεν σου απάντησε αμέσως στο μήνυμα και δεν ξέρω κι εγώ τι, δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να σηκώσεις το πράσινο κεφάλι της ζήλειας. Να εκτιμάς αυτά που έχεις στην ζωή σου και να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, ότι υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι είναι γύρω σου. Αυτός είναι ο σεβασμός και η εκτίμηση που τρέφουν για εσένα, duh!

#3. Χρειάζεσαι συνέχεια επιβεβαίωση

Σε ίδια φάση με το όταν παίρνεις τα πράγματα πολύ προσωπικά είναι και αυτό. Αν χρειάζεσαι από τους άλλους επιβεβαίωση για να νιώσεις καλά, τότε άσχημα τα πράγματα. Δηλαδή αν δεν δίνεις εσύ στον εαυτό σου την επιβεβαίωση που χρειάζεσαι, τότε ποιος; Να είσαι ειλικρινής στον εαυτό σου και από εκεί κι έπειτα όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

#4. Δεν δέχεσαι κριτική

Όχι, κάποιος να σε «κράζει» ή να σε σχολιάζει ή να σε βρίζει. Μιλάω για εποικοδομητική κριτική. Αυτή που θα σου προσφέρουν μόνο οι κοντινοί σου άνθρωποι. Οι οποίοι και αυτοί θα γίνουν… μακρινοί αν δεν τους ακούσεις. Μην είσαι επιθετικός, δούλεψε με τον εαυτό σου και αποδέξου κάποια πράγματα για αυτόν και αν δεν σου αρέσουν άλλαξέ τα!

#5. Κουτσομπολεύεις άλλους

Βασικά, ΟΚ, το κουτσομπολιό είναι αναπόφευκτο απ’ όλες τις συζητήσεις. Παρόλα αυτά, όταν είσαι επικριτικός και κριτικάρεις γενικά άσχημα τους άλλους, τότε πως περιμένεις να παραμείνουν δίπλα σου;

Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ