2017-11-23 18:45:00
Φωτογραφία για Σε δίκη το ζεύγος Μαρτίνη για το σκάνδαλο της Hospitalia και τη μίζα των 3,1 εκατ. μάρκων
Μαζί τους και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης - Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να δικαστούν για την υπόθεση της μίζας που είχε καταβληθεί, προκειμένου η εταιρεία

«Hospitalia International» να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του «Ερρίκος Ντυνάν»Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγό του, Γεωργία, αλλά και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη.

Με βούλευμά του (2190/2017) το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι τα τρία παραπάνω πρόσωπα πρέπει να δικαστούν για την υπόθεση της μίζας 3,1 εκατομμυρίων μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, «Hospitalia International» να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών κυρίας Σταυρούλας Στεφανάτου, το συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι το ζεύγος Μαρτίνη και ο επιχειρηματίας πρέπει να δικαστούν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.


Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας μεγάλο μέρος της μίζας των 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων διοχετεύθηκαν στην Ελβετία από τον Ανδρέα Μαρτίνη που ενώπιον του ανακριτή είχε αρνηθεί τον Μάιο του 2016, την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που του είχε απαγγελθεί.

Μεταξύ των άλλων, στο κατηγορητήριο σε βάρος του ζεύγους Μαρτίνη, αναφέρονταν: «Σκοπός ήταν να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο εν λόγω ποσό, καθώς και η μετατροπή του ως άνω ποσού σε κινητή περιουσία την οποία εσύ και η σύζυγός σου Γ. Μαρτίνη τελέσατε γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το κακούργημα της τελεσθείσας από εσένα απάτης και με σκοπό να συγκαλυφθεί η παράνομη προέλευσή της συνιστούν πράξεις νομιμοποίησης εξόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προερχομένων από το βασικά αδίκημα της απάτης εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Η σύζυγος του είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ