2017-11-24 01:35:47
Φωτογραφία για Νίπτει τας χείρας της η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για το θέμα των επικουρικών
Νίπτει τας χείρας της η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, μπροστά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών και την πληρωμή τους.

Ygeionomikoi.gr

Στη συνάντηση με εργαζομένους και σωματεία που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για τους ελαστικά εργαζομένους, το υπουργείο πέταξε την μπάλα στην εξέδρα θεωρώντας ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τις… καλές προθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σημειωτέον ότι αρχικά η πολιτική ηγεσία σφύριζε αδιάφορα, αρνούμενη να πραγματοποιηθεί συνάντηση, και πείστηκε μόνο όταν οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Υπ. Υγείας.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο:

– Απέρριψε την πρόταση που κατέθεσαν τα σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ για άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κάτι που θα διασφάλιζε τη σταθερή και μόνιμη εργασία.

– Παρέπεμψε το θέμα της πληρωμής των επικουρικών σε κάποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα είναι θετική και θα αποτελέσει οδηγό για να πληρωθούν όλοι οι επικουρικοί.


– Παρότρυνε τους απλήρωτους εργαζόμενους να κάνουν και άλλες κινητοποιήσεις (!!!) σαν τη σημερινή για να καταφέρουν να πληρωθούν.

Αόριστες απαντήσεις έδωσε και σχετικά με την παραμονή των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Ενώ στις προηγούμενες συναντήσεις μιλούσε για παράταση των συμβάσεων μετά από απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, σήμερα ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει με την έκδοση υπουργικής απόφασης.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις, αρνείται έστω και να συζητήσει το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των επικουρικών εργαζομένων και της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ήδη από την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει απόφαση για νέα κινητοποίηση, η οποία -σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στο τέλος της κινητοποίησης- πιθανολογείται για τις 29 Νοέμβρη.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και videos από τη σημερινή κινητοποίηση:
medispin
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ