2017-11-24 10:57:57
Φωτογραφία για Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αποκάλυψη σοκ – Αυτή είναι η γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση
Νέα στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού Ποιος ο ρόλος νεαρής γυναίκας - «Δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα» είπε ο δολοφόνος.

Λίγους μήνες πριν πέσει νεκρός ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση είχαν συναντηθεί στον Κορυδαλλό.

«Έχουμε έρθει για τον Άρη τον Φλώρο. Πες μας πού μένει και φέρε μας τα χαρτιά του». Αυτό είπαν στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του, αφού πρώτα φόρεσαν ελαστικά γάντια για να μην αφήσουν ίχνη και έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον του.

Άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, που περιλαμβάνονται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, φέρνει σήμερα, Παρασκευή (24/11/2017) στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή».

Αποκαλύπτονται μυστικά ραντεβού στη φυλακή μεταξύ πρωταγωνιστών της υπόθεσης, συναντήσεις στο Περιστέρι των δύο δραστών με γυναίκα συνεργό τους, που διαφεύγει της σύλληψης, καθώς και αναφορές των εμπλεκομένων σε μυστικούς λογαριασμούς τραπεζών στην Κύπρο.


Ο 52χρονος ποινικολόγος δολοφονήθηκε το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου μέσα στο γραφείο του στην Οδό Ασκληπιού. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται δύο Αλβανοί, ηλικίας 32 και 30 ετών. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους. Οι τρεις έγκλειστοι Αλβανοί είχαν ζητήσει (έναντι αμοιβής) από τους δύο φυσικούς αυτουργούς να επισκεφθούν το γραφείο του Ζαφειρόπουλου και να τον πυροβολήσουν στα πόδια, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα εκβιαστικό μήνυμα στον πελάτη του άτυχου δικηγόρου, Αριστείδη Φλώρο. Ο τελευταίος κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού έχοντας πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση υπεξαίρεσης Energa – Hellas Power. Αξίωναν 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις – ομολογίες τους, στις οποίες τον κατονόμαζαν ως το άτομο που τους ανέθεσε, αντί αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν το δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο Energa.

«Δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα»

«Περιμένω τα παιδιά να με περάσουν στην Αλβανία για να φύγω. Είναι κλειστά τα σύνορα και δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα. Περιμένω να ηρεμήσει λίγο αυτό που έχει γίνει και ανοίξουν οι δρόμοι γιατί είναι κλειστοί. Μέχρι ένα μήνα θα κάτσω κλεισμένος εδώ. Δεν θα μου στέλνεις μηνύματα, ούτε τίποτα».

Έντεκα ημέρες μετά το φόνο του 52χρονου ποινικολόγου, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών κατέγραφαν τις συνομιλίες του «ψηλού», του 32χρονου Αλβανού, που πυροβόλησε στο στήθος και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη του από δακτυλικό αποτύπωμά του, που βρέθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του δικηγορικού γραφείου του Ζαφειρόπουλου. Μετά την ανίχνευση του αποτυπώματος, οι αστυνομικοί έκαναν άρση απορρήτου στον αριθμό που είχε δηλώσει στη φυλακή ως τηλέφωνο επικοινωνίας και εντόπισαν το στίγμα του, σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Ριγανόκαμπος, έξω από την Πάτρα.

Ποια η γυναίκα -  μυστήριο

Στην προανακριτική κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος είπε ότι μαζί με το συνεργό του είχαν παραλάβει από άγνωστη κοπέλα που είχαν συναντήσει στο Περιστέρι 3.000 ευρώ ως προκαταβολή για να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Περιέγραψε την κοπέλα ως «κοντού αναστήματος, με ξανθά μαλλιά, λίγο εύσωμη, ηλικίας 27-28 ετών».

Όπως είπε τους παρέδωσε τα χρήματα λέγοντας, «πάρτε αυτά τα λεφτά, ξέρετε πολύ καλά για ποιο λόγο είναι».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ