2017-11-24 11:34:15
Φωτογραφία για Το data room για τους υδρογονάνθρακες «καλωσορίζει» τους επενδυτές
Άνοιξαν οι πόρτες της αίθουσας πληροφόρησης ή διαφορετικά data room προκειμένου να υποδεχθούν τους επενδυτές που θέλουν να... δείξουν ενδιαφέρον για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις υπεράκτιες περιοχές «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης καθώς και του Ιονίου.

Στην αίθουσα θα έχουν πρόσβαση όσα επενδυτικά σχήματα επιδείξουν ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία (σεισμικά δεδομένα, στοιχεία γεωτρήσεων, αλλά και το υφιστάμενο νομικό καθεστώς), τα οποία τους είναι απαραίτητα για να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα για τις προοπτικές ύπαρξης ή μη κοιτασμάτων πετρελαίου ή και φυσικού αερίου και της εκμετάλλευσής τους.

Άλλωστε, βάσει των συγκεκριμένων δεδομένων θα διαμορφώσουν και τις τελικές οικονομικές προσφορές τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).


Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ο τελικός κατάλογος θα προωθηθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς έγκριση των επιλεγέντων αιτούντων. Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση των τριών υπεράκτιων περιοχών.

Για το Βόρειο Ιόνιο πέλαγος έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον η εταιρεία Energean Oil and Gas, ενώ για την περιοχή Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης η κοινοπραξία Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ.

Το σχετικό ενδιαφέρον των επενδυτών είχε γνωστοποιηθεί στα τέλη Μαΐου και η ΕΔΕΥ είχε έτοιμα το σχέδιο διακήρυξης όπως και τα κείμενα για τους διαγωνισμούς από τα τέλη Ιουλίου. Από την ώρα που θα δημοσιευτούν οι όροι των δύο διαγωνισμών στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, οι επενδυτές θα έχουν περιθώριο 90 ημερών για να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ