2017-11-24 11:55:20
Φωτογραφία για Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Επιστράτευση» των social media για τον εντοπισμό ηθικών αυτουργών
Ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστράτευσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη

Ζαφειρόπουλου. Από επίσημα δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Κ» προκύπτει ότι οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έκαναν αναζήτηση στο Facebook χρησιμοποιώντας ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν «συσχετιστεί» με τον 32χρονο δράστη και εντόπισαν δύο προφίλ του, με στοιχεία «Kely Bosi».

Σε αυτά βρίσκει κανείς ανηρτημένες φωτογραφίες του κατηγορουμένου με τη σύντροφό του, ενώ μεταξύ των «φίλων» υπάρχει άτομο με στοιχεία «Abi Oldi», που ανήκει στον έγκλειστο Αλβανό Ολτι Ντούλτσε. Ο τελευταίος διώκεται ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και πλέον ως ηθικός αυτουργός του φόνου Ζαφειρόπουλου.

Αρνηση κατηγοριών

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν οι Αρμπερ Μπάκο και Κλοντιάν Λεκοτσάι, που την Τετάρτη απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή
. Οπως και στις προανακριτικές καταθέσεις τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επέστρεψαν στον Κορυδαλλό, όπου εκτίουν ποινές πολυετούς κάθειρξης. Τα στοιχεία εις βάρος τους πάντως είναι ισχυρά. Αποδεικνύεται, για παράδειγμα, ότι ο φυσικός αυτουργός του φόνου Ζαφειρόπουλου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους, χρησιμοποιώντας τον ίδιο αριθμό με τον οποίο είχε νωρίτερα καλέσει τον Ζαφειρόπουλο προκειμένου να κλείσει το ραντεβού στο γραφείο του, το απόγευμα της 12ης Οκτώβρη. Μέσω της ίδιας σύνδεσης είχε καλέσει και κοινόχρηστο κινητό τηλέφωνο που λειτουργούσε στον θάλαμο της 5ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι Μπάκο, Ντούλτσε και Λεκοτσάι.

Καταγραφή συνομιλιών

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έθεσαν υπό παρακολούθηση τα «επίμαχα» τηλέφωνα και κατέγραψαν συνομιλίες που αφορούν τον φόνο Ζαφειρόπουλου. «Το ξαναλέω, εγώ είμαι αυτός που είπα και στον Μπάκο και στον Ολτι, κρίμα ρε τον φουκαρά, πείτε την αλήθεια».

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους τρεις κατηγορούμενους ως ηθικούς αυτουργούς και ειδικότερα για τον Κλοντιάν Λεκοτσάι είναι η κατάθεση στην Ασφάλεια της συντρόφου του φερόμενου ως δολοφόνου του ποινικολόγου. Κατέθεσε ότι ο σύντροφός της τής εκμυστηρεύτηκε ότι ο Λεκοτσάι έχει ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς και ότι του έδωσε εντολή να «μην τον σκοτώσεις, μόνο να τον απειλήσεις για να φοβηθεί». Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του ποινικολόγου. Είπε ότι πήρε την εντολή για το «χτύπημα» από τον Ολτι, καθώς και ότι απώτερος σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον Αριστείδη Φλώρο. Οι τρεις έγκλειστοι μετήχθησαν την 30ή Οκτωβρίου από τον Κορυδαλλό στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ για να εξεταστούν ως ύποπτοι. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν ότι γνωρίζουν μόνο φυσιογνωμικά τον δράστη, ενώ ο Ολτι επανέλαβε ενώπιον των αστυνομικών τον ισχυρισμό του ότι «έχει διαφορές με τον Φλώρο διότι δεν του έχει αποδώσει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αμοιβή για την κατ’ εντολή του δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου».

Γιάννης Σουλιώτης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ