2017-11-24 12:00:38
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις το στρες ανάλογα με το ζώδιο σου
Το ξέρεις πως ανάλογα με το ζώδιο σου το στρες σε “χτυπάει” σε διαφορετικούς τομείς;

Ποιος στρεσάρεται επειδή θέλει να είναι πρώτος, ποιος επειδή σκέφτεται πολύ και ποιος επειδή δεν προλαβαίνει να κάνει όσα θέλει; 

Μάθε τι είναι αυτό που σε αγχώνει περισσότερο αλλά και τι να κάνεις πρακτικά για να ξανανιώσεις χαλαρός και γοητευτικός όσο ποτέ.

Κριός

Ο Κριός θέλει να είσαι σε όλα πρώτος. Θέλει να είναι μέσα στη δράση, θέλει να είναι αρχηγός -δεν είναι τυχαίο ότι αυτός με την ορμή του ανοίγει τον ζωδιακό κύκλο-, θέλει να προηγείται. Φαντάσου τώρα έναν Κριό να μην μπορεί λόγω συνθηκών να τα κάνει όλα αυτά. Το να μην μπορεί παρορμητικά να κάνει όλα όσα θέλει και νιώθει, είναι αυτό που του προκαλεί το περισσότερο στρες.

Οπότε, τι μπορεί να κάνει ένας Κριός για να ηρεμήσει; Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει κάποιο ζώδιο δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και να λειτουργήσουν και τα δυο
. Το πρώτο είναι να εκτονώσει την αστείρευτη ορμητική ενέργεια του κάνοντας ένα δυνατό άθλημα: τρέξιμο, κικ μπόξινγκ, tae bo. Το δεύτερο είναι να κάνει αναπνοές της γιόγκα, να αναπνεύσει βαθιά ώστε να ηρεμήσει. Μπορεί και μια δυναμική μορφή γιόγκα να είναι αυτό που θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάει για ύπνο χωρίς να έχει εκτονώσει την ενέργεια του.

Ταύρος

Η λέξη κλειδί για κάθε Ταύρο είναι η λέξη “ασφάλεια”. Θέλει να είναι ασφαλής σε μια σχέση, σε μια δουλειά, στα οικονομικά του για να μπορέσει να πάρει ενέργεια και να εξελιχθεί. Οπότε φαντάσου τι μπορεί να πάθει ένας Ταύρος όταν καταλαβαίνει ότι το έδαφος δεν είναι σταθερό κάτω από τα πόδια του. Φαντάσου πόσο άγχος μπορεί να νιώσει όταν βρίσκεται σε μια μεταβατική ή ρευστή περίοδο.

Σε περιόδους λοιπόν που το άγχος ένος Ταύρου εκτοξεύεται, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπορέσει να χαλαρώσει. Το μασάζ είναι νούμερο ένα στη λίστα. Η αφή είναι ίσως η αίσθηση που μπορεί να του χαρίσει τη χαλάρωση που θέλει. Ένα καλό μασάζ με αιθέρια έλαια ή ό,τι άλλο του αρέσει, θα τον χαλαρώσει σίγουρα. Οπωσδήποτε και ένα καλό φαγητό μπορεί να έχει αυτή τη “μαγική” επίδραση επάνω του. Όμως είναι καλό να θυμάται ότι επειδή φημίζεται για την αντοχή σου, ένα είδος άσκησης που θα εκτονώσει όχι γρήγορα αλλά σταδιακά το άγχος του, π.χ. το έντονο περπάτημα, θα τον βοηθήσει τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Δίδυμοι

Πρόκειται για τους ταχυδακτυλουργούς του ζωδιακού. Μπορούν να κάνουν δεκάδες πράγματα ταυτόχρονα. Μάλλον οι ατζέντες εφευρέθηκαν από κάποιον ή για κάποιον Δίδυμο. Μπορεί να δουλεύει σκληρά ενώ μιλάει στο τηλέφωνο με τη μαμά του, κάνοντας ταυτόχρονα like σε κάτι που του άρεσε στο facebook. Βρίσκει πάντα χρόνο για να συναντηθεί με φίλους, έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να πεί ενώ πάντα προλαβαίνει να ενημερώνεται για ό,τι τον ενδιαφέρει. Το μόνο θέμα είναι, ότι κάποια στιγμή ο ταχυδακτυλουργός του ζωδιακού καταλαβαίνει ότι έχει πολλές μπάλες στον αέρα και πανικοβάλλεται. Άλλωστε το νευρικό του σύστημα αν και είναι το πιο ενεργό δεν είναι και το πιο ανθεκτικό του ζωδιακού.

Οπότε το άγχος μπορεί να έρθει όταν το νευρικό του σύστημα κουραστεί και το μόνο που χρειάζεται είναι ΗΣΥΧΙΑ. Ευτυχώς, υπάρχουν πάντα τα ηλιοβασιλέματα. Υπάρχει πάντα μια βόλτα στη θάλασσα για να πάρει καθαρό αέρα, για να καθαρίσουν οι πνεύμονες του και για να γεμίσει οξυγόνο. Για να λειτουργήσουν όλα αυτά θετικά θα χρειαστεί να μη μιλάει. Χρειάζεται να κλείσει τα τηλέφωνα, να κλείσε τα social media και να πάρει χρόνο στη σιωπή. Έτσι, το άγχος θα εξαφανιστεί και σύντομα θα ξαναγίνει η κοινωνική πεταλουδίτσα που τόσο σου αρέσει να είσαι.

Καρκίνος

Η λέξη φροντίδα είναι αυτή που χαρακτηρίζει ένα Καρκίνο. Αν δεν υπήρχε αυτό το ζώδιο οι υπόλοιποι δεν θα ξέραμε πώς είναι να φροντίζεις πραγματικά έναν άλλον άνθρωπο. Ο Καρκίνος θέλει την οικογένεια του και τους δικούς του ανθρώπους, πάντα μα πάντα δίπλα σου. Θέλει να νιώθει όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και τη ζεστασιά του σπιτιού. Φτιάχνει το σπίτι, μαγειρεύει και είναι κοντά σε όσους νιώθει πως έχουν ανάγκη, επειδή πιστεύει πολύ ότι χωρίς οικογένεια είμαστε φτερά στον άνεμο… Και κάπου εδώ, έρχεται η κούραση το άγχος και χτυπάνε την πόρτα. Και μαζί τους έρχεται και η απογοήτευση. Ενώ τρυπώνει και η γκρίνια. Το να μην βάζει όρια ανάμεσα στον εαυτό του και σε αυτούς που αγαπάει, και ανάμεσα σε αυτά που μπορεί και νιώθει ότι θέλει να κάνει, του προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος. Τι μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσει; Να φροντίσει ο ίδιος ο Καρκίνος τον…εαυτό του! Να κάνει ένα βήμα μακριά από τους άλλους και να αυτοφροντιστεί σαν να ήσουν ο καλύτερος του φίλος σε ανάγκη. Καθώς πρόκειται για ένα ζώδιο του νερού, το κολύμπι θα τον βοηθήσει αποτελεσματικά να αποφορτίσει αλλά και να φορτίσει. Βέβαια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν μια αγκαλιά οπότε ως Καρκίνος μπορείς να ζητήσεις μερικές χωρίς όμως να δώσεις ανταλλάγματα μετά που θα σε εξωθενώσουν μετά. Οι λέξεις “όρια” και “αυτο-φροντίδα”, θα σε κάνουν να ζήσεις μια θαυμάσια ζωή χωρίς περιττό άγχος.

Λέων

Λαμπεροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, οι Λέοντες αισθάνονται άνετα όταν βρίσκονται στο επίκεντρο και όταν μπορούν να αναλάβουν έναν αρχηγικό ρόλο. Συνήθως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Αναλαμβάνουν αρκετές υποχρεώσεις απλά γιατί μπορούν να τα καταφέρουν. Όλα θα ήταν μια χαρά αν μπορούσαν να δώσουν στον εαυτό τους το δικαίωμα της… κούρασης. Θεωρούν ότι είναι δείγμα αδυναμία το να κουράζονται ή ακόμα περισσότερο το να δείχνουν ότι μια κατάσταση τους ξεπερνά και έχουν άγχος. Το ότι έχουν άγχος είναι κάτι που τους… αγχώνει ακόμα περισσότερο.

Τι μπορούν να κάνουν για να μπορέσουν να νιώσουν καλύτερα. Να καθίσουν αναπαυτικά στον θρόνο τους, να νιώσουν ότι δεν έγινε και τίποτα αν δεν είναι πρώτοι σε όλα και να… τραγουδήσουν. Ναι, αυτό που μπορεί να λείπει από τη ζωή ενός σημαντικού Λέοντα αλλά που είναι απαραίτητο για να νιώθεις καλά, είναι η διασκέδαση. Οπότε πολύ καλοί τρόποι για να αποφορτιστεί και για να διώξει το άγχος είναι να διασκεδάσει με την ψυχή του τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας, πηγαίνοντας σε πάρτι που τόσο αγαπούν.

Παρθένος

Αν οι Παρθένοι έπαιρναν μισό ευρώ για κάθε τι που σκέφτονται διεξοδικά, τώρα θα ήταν όλοι πάμπλουτοι. Είναι τα όμορφα, μεθοδικά, γεμάτα χιούμορ παιδιά του ζωδιακού αλλά έχουν κάτι που τους βασανίζει: τις σκέψεις τους. Σκέφτονται συνέχεια και τα πάντα. Ίσως και γι’ αυτό να αγαπούν τόσο την τάξη στην καθημερινότητα τους: όσο βάζουν τάξη στα έξω, τακτοποιούν και τα πράγματα στο μυαλό τους. Το μυστικό για να περνάνε καλά είναι να μάθουν επιλέγουν αυτό με το οποίο “ταΐζουν” το μυαλό τους. Μόλις μάθουν να κάνουν μια καλή επιλογή του τι σκέφτονται, θα έχουν ξεφορτωθεί τα μισά από όσα τους προκαλούν άγχος.

Τι μπορεί να τους κάνει να χαλαρώσουν και να νιώσουν καλύτερα; Κάτι που θα τους φέρει σε επαφή με τη φύση, με τη γη και που θα κάνει το μυαλό τους να χαλαρώσει. Η κηπουρική, η γιόγκα, οι βόλτες ανάμεσα στα δέντρα, το περπάτημα ξυπόλυτοι στην άμμο, θα κάνουν το θαύμα τους. Το άλλο μυστικό είναι να έρθουν οι Παρθένοι σε επαφή με το πόσο αισθησιακοί είναι ή μπορούν να γίνουν. Οπότε ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια όχι μόνο θα σπάσει τη ρουτίνα αλλά θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν και ανακαλύψουν μια πιο αισθησιακή πλευρά του χαρακτήρα τους.

Ζυγός

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι η… ζυγαριά του ζωδιακού; Οι Ζυγοί όχι μόνο ζυγίζουν τα πάντα πάντα, αλλά θέλουν και να ισορροπούν ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Όλα αυτά μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς να ρίξουν ούτε μια σταγόνα ιδρώτα. Τόσο αβίαστα και με τόση χάρη. Οι Ζυγοί είναι οι τύποι που θέλουν να τους ευχαριστούν όλους. Δεν λένε εύκολα όχι, ενώ κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρχει ισορροπία και ειρήνη στις σχέσεις τους. Αυτό είναι υπέροχο αλλά με τόση τρέλα γύρω τους, το άγχος και η κούραση των Ζυγών μπορούν να εκτοξευθούν στα ύψη.

Τι μπορούν να κάνουν για να εκτονώσουν το άγχος τους και για να μπορέσουν να ισορροπήσουν; Οτιδήποτε έχει να κάνει με ομορφιά, τέχνη και χάρη, θα τους βοηθήσει όσο τίποτα άλλο. Κανείς άλλος δεν απολαμβάνει πιο πολύ μια βόλτα σε ένα μουσείο, το να κοιτάζει ένα έργο τέχνης ή να κάνει ασκήσεις μπαλέτου ακούγοντας καλή μουσική. Πιο πρακτικά μπορούν να ασχοληθούν με τη διακόσμηση του σπιτιού τους κάνοντας το πιο όμορφο. Ή μπορούν να κάνουν πιλάτες που είναι μαζί με το μπαλέτο, μια άσκηση που δυναμώνει το σώμα μέσα από ασκήσεις που έχουν να κάνουν με εναρμόνιση και ισορροπία. Και κάπως έτσι, θα χαλαρώσουν και θα δουν τη ζωή τους να γίνεται ακόμα πιο όμορφη.

Σκορπιός

Έντονοι, γοητευτικοί αλλά και πολλές φορές άσκοπα επίμονοι, οι Σκορπιοί φέρνουν στον ζωδιακό κύκλο αυτό που του έλειπε: το πάθος, το μυστήριο, το βάθος. Οι Σκορπιοί πάντα ψάχνουν να βρουν την ουσία της ζωής, πέρα και κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ίσως και γι’ αυτό το λόγο έχουν αυτό το τόσο έντονο αλλά και αφοπλιστικό βλέμμα. Γιατί θέλουν να ανακαλύπτουν αυτά που κανείς άλλος δεν ξέρει, δε βλέπει ή λέει. Αυτό όμως που πραγματικά μπορεί να τους κουράσει είναι ο… έλεγχος που θέλουν να ασκούν. Είναι σαν να έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να ελέγξουν τα ένστικτα τους, τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους. Όλη αυτή η προσπάθεια μπορεί να φέρει αρκετή κούραση, άγχος αλλά και αρνητικές σκέψεις.

Τι μπορεί να κάνει ένας Σκορπιός για να ξεφύγει λίγο από όλα όσα του προκαλούν άγχος; Η απάντηση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους αλλά κατάλληλη για τους σέξι του ζωδιακού. Ο καλύτερος τρόπος για να εκτονώσει ο Σκορπιός την ενέργεια του είναι ασφαλώς το σεξ. Ωραίο, δυνατό, παθιασμένο σεξ με σύντροφο που θα καταφέρει να τον κάνει να μεταμορφωθεί, να αναγεννηθεί. Αλλά επειδή και πόσο σεξ να κάνει, δίνουμε και εναλλακτικές: ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι σε ένα από τα δωμάτια απόδρασης όπου θα πρέπει με την παρέα του να λύσει γρίφους για να μπορέσουν να αποδράσουν από αυτό, θα τον κάνει να διασκεδάσει και να αποφορτίσει αποτελεσματικά. Αλλά και ένα μασάζ με ένα έντονο αιθέριο έλαιο, θα τον κάνει άλλον άνθρωπο.

Τοξότης

Λίγοι μπορούν να πιστέψουν ότι ένας Τοξότης μπορεί να έχει άγχος. Ίσως γιατί ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούν να επιτρέψουν στο εαυτό τους να έχουν κάποιο άλλα συναισθήματα εκτός από χαρά και ενθουσιασμό. Όμως και οι Τοξότες, όπως οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί, συνηθίζουν να αναλαμβάνουν περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι Τοξότες αναλαμβάνουν τα πάντα λόγω ενθουσιασμού, υπεραισιοδοξίας αλλά και γενναιοδωρίας. Μπορεί να πάνε για ένα ποτό και τελικά να κεράσουν όλη την παρέα με γνωστούς και αγνώστους, απλά επειδή πέρασαν καλά. Όμως κάποια στιγμή όταν κάνουν ταμείο καταλαβαίνουν ότι είναι μείον τόσο σε χρήματα όσο και σε ενέργεια, και αυτό τους προκαλεί απίστευτο άγχος.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκτονώσουν αυτό το άγχος, είναι τα ταξίδια. Υπέροχα μακρινά ταξίδια που θα τους φέρουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, με νέες ιδέες, με διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν είναι ανάγκη να είναι πολυτελή ή ακριβά ταξίδια. Αρκεί να έχουν περιπέτεια. Άλλος τρόπος και πιο οικονομικος, είναι να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία. Διαβάζοντας ή συζητώντας αλλά κυρίως ψάχνοντας και ανακαλύπτοντας τις μεγάλες αλήθειες. Μια ακόμα καλή ιδέα είναι η… τοξοβολία. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτό είναι ένα άθλημα που σου ταιριάζει πολύ;

Αιγόκερως

Το ξέρετε ότι οι Αιγόκεροι έχουν και μια πιο κρυφή και απολύτως αισθησιακή πλευρά; Όλοι ξέρουμε για τους Αιγοκέρους ότι είναι φιλόδοξοι, οργανωτικοί και ακούραστοι. Αναλαμβάνουν πολλές υποχρεώσεις επειδή ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν πιο καλά από κάθε άλλον αλλά και γιατί χρειάζεται να αποδείξουν στον εαυτό τους και στους άλλους ότι είναι αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι μετράνε τις ημέρες μέχρι να έρθει το Σαββατοκύριακο και να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις, οι Αιγόκεροι μπορούν να δουλεύουν ακούραστα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα για να τελειώσουν όσα έχουν και θέλουν. Η φιλοδοξία είναι κάτι που τους κινητοποεί αλλά είναι και η αιτία για το άγχος που νιώθουν. Πολλές φορές νιώθουν τα γόνατα τους να λυγίζουν από τις υποχρεώσεις και εκεί ακριβώς είναι που χρειάζεται να κάνουν κάτι για να χαλαρώσουν. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Μπορεί να είναι ένα καλό μασάζ για να θυμηθούν πώς είναι το να χαλαρώνουν οι μύες και πώς είναι το να τους περιποείται κάποιος. Με μια τέτοια περιποίηση θα θυμηθούν και οι ίδιοι πως στη φύση τους δεν έχουν μόνο τη δουλειά αλλά και την ευχαρίστηση. Αν ψάχνετε για ένα σπορ που να σας ταιριάζει “γάντι” στον Αιγόκερω, αυτό είναι η αναρρίχηση. Ακόμα η ανάβαση στο βουνό με ομάδες, οι βόλτες στο βουνό αλλά και ο διαλογισμός για να ησυχάζει το μυαλό, είναι κάποιοι από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώνουν οι απαιτητικοί και ακούραστοι Αιγόκεροι.

Υδροχόος

Από όλα το ζώδια, οι Υδροχόοι ίσως να είναι και το πιο δύσκολο στο να χαλαρώσει ζώδιο. Σκέφτονται τόσο που πολλές φορές κουράζονται με τη σκέψη και μόνο. Θέλουν συνεχώς να επινοούν νέους τρόπους να λύσουν ένα θέμα, να βοηθήσουν, να εξελιχθούν. Είναι πάντα κοντά στους φίλους τους για να τους βοηθήσουν με τον cool τρόπο τους, αλλά πάντα πρώτοι σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία και καταλαβαίνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό που πραγματικά τους κουράζει είναι το μυαλό τους που δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει και να ασχολείται με θέματα όχι του παρελθόντος, αλλά του παρόντος και του μέλλοντος. Θέλουν να επινοούν λύσεις για ό,τι τους απασχολεί.

Αυτό που θα κάνει τον κάθε Υδροχόο να ανακουφιστεί από το άγχος και να νιώσει καλύτερα, είναι να κλείσει κινητά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το να μείνει μόνος συνειδητά για ένα διάστημα, θα τον κάνει να φορτίσει τις μπαταρίες του, για να νιώσει και πάλι ευθυγραμμισμένος και όχι μοιρασμένος σε διάφορες κατευθύνσεις. Το να βρει ένα τρελό χόμπι που θα πάρει το μυαλό του από όσα τον απασχολούν, είναι η καλύτερη λύση. Ο αεροπτερισμός, το παραπέντε, το skydiving, ο μοντελισμός είναι φτιαγμένα για τον Υδροχόο -επινοημένα ίσως από έναν άλλον τρελοϋδροχόο-.

Ιχθύες

Βλέποντας τα ονειρικά μάτια τους και το γοητευτικό βλέμμα τους ίσως και να μην μπορεί κάποιος να υποψιαστεί πόσα πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν στρες σε έναν Ιχθύ. Η αλήθεια είναι ότι αν αφήσεις έναν Ιχθύ σε ένα δωμάτιο με ανθρώπους σε ένταση, σαν καλό “σφουγγάρι” που είναι θα απορροφήσει όλο το στρες και την ενέργεια τους και σχεδόν θα αρρωστήσει. Επίσης οι Ιχθύες αισθάνονται σαν να είναι δικό τους χρέος να σώσουν και να θυσιαστούν για όποιον υποφέρει. Αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει κύματα άγχους στους Ιχθύες.

Τι μπορούν να κάνουν για να το ξεπεράσουν, για να ηρεμήσουν και για να ξαναβρούν την ευαίσθητη και μοναδική τους φύση; Μια βόλτα στη θάλασσα ασφαλώς και τους ταιριάζει όπως και κάθε άθλημα που έχει να κάνει με το νερό. Το νερό θα απορροφήσει πολύ από την ένταση που θέλουν να διώξουν από πάνω τους και από μέσα τους. Ο διαλογισμός θα τους χαλαρώσει πολύ όπως και το να διαβάσουν βιβλία με ποίηση ή λογοτεχνία. Αυτά που θα διαβάσουν θα τους πάνε σε έναν άλλον ονειρικό κόσμο και εκεί θα βρουν τη δική τους ηρεμία οι Ιχθύες. Και καθώς οι πατούσες είναι το μέρος του σώματος που κυβερνά το ζώδιο τους, η ρεφλεξολογία μπορεί να κάνει θαύματα για αυτούς. Καλή απόλαυση!

Από την Καίτη Φαρμάκη

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ