2017-11-29 00:44:33
Φωτογραφία για Η επίθεση των πακιστανών κατά Ελλήνων φιλάθλων και οι αλήθειες που έκρυψαν
Το ζήτημα της επίθεσης των αρκετά πολυπληθέστερων σε όγκο πακιστανών στους οπαδούς του ΠΑΟΚ την Κυριακή το μεσημέρι στην Ομόνοια (με το φτηνό, φαιδρό, αλλά πολύ περισσότερο επικίνδυνο σκεπτικό ότι ήταν Χρυσαυγίτες) και η απάντηση που έλαβαν από τους δεύτερους, σε μια δυναμική πράξη αυτοάμυνας, καταγράφηκε από αρκετές εφημερίδες της Δευτέρας.

Αφού σταθούμε αρχικά στο γεγονός ότι στο διαδίκτυο τα σχόλια, σε συντριπτικό κυριολεκτικά ποσοστό, είναι υπέρ της κίνησης αυτοάμυνας των οπαδών του ΠΑΟΚ (και έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι πάρα πολλά απ’ αυτά προέρχονται από οπαδούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Άρη και άλλων ομάδων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό), έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η (σχεδόν κοινή) διαπίστωση ότι όντως οι πακιστανοί ξεκίνησαν τα επεισόδια, ακριβώς επειδή πέρασαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για Χρυσαυγίτες. 

Από εκεί και πέρα, δεν έγινε κανένα σχόλιο γι’ αυτό. Λες και είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό λαθρομετανάστες να επιτίθενται σε Έλληνες επειδή δεν τους αρέσει η πολιτική τους τοποθέτηση!


Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Μπορεί στους αποθρασυμμένους πακιστανούς να γύρισε μπούμερανγκ η επίθεση που έκαναν στους οπαδούς της Ελληνικής ομάδας, το ερώτημα όμως είναι τόσο υπαρκτό όσο και σοβαρό:

Εάν όντως έκαναν την επίθεση σε Χρυσαυγίτες και όχι σε οπαδούς του ΠΑΟΚ (ή οποιασδήποτε άλλης Ελληνικής ομάδας) και αυτοί αμύνονταν τι θα συνέβαινε; Μήπως τα θύματα θα μετατρέπονταν σε θύτες, με τα γνωστά «ούφο» του «αντιρατσισμού», του «αντιφασισμού» και του λοιπού αξιοθρήνητου χώρου των «αλληλέγγυων» και των «δικαιωματάκηδων» να ωρύονται, για μια ακόμη φορά, για «τάγματα εφόδου», «χρυσαυγίτες δολοφόνους που ξυλοκοπούν άμοιρους και αθώους μετανάστες», «ρατσιστικό πογκρόμ κατά προσφύγων» και άλλες τέτοιες χιλιοειπωμένες αηδίες;

 Μιας, λοιπόν, και το έφερε η κουβέντα, και αφού το ζήτημα των «ρατσιστικών επιθέσεων» έχει «ξεφύγει» από το φυσικό πλαίσιο της φυλής και της εθνικότητας, έχοντας πλέον προεκτάσεις σεξουαλικού και εργασιακού χαρακτήρα, γιατί να μην προστεθεί στον κατάλογο και ο πολιτικός χαρακτήρας;

Γιατί, δηλαδή, να μην θεωρείται ως «ρατσιστική» μια επίθεση με βάση τα πολιτικά φρονήματα των θυμάτων; Αμφιβάλλουμε εάν μπορούν να αντιληφθούν το ύφος του πνεύματος που χρησιμοποιούμε οι διάφοροι Λώληδες του ακατανόητου περιεχομένου «τμήματος δίωξης της ρατσιστικής βίας», αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Η υποκρισία των επιλεκτικά «ευαίσθητων» σε θέματα «ρατσισμού» είναι. Για το τέλος, μπαίνω στον… πειρασμό να σχολιάσω τα όσα… «εξωγήινα» έγραψε η φυλλάδα των συντακτών για το συγκεκριμένο συμβάν, όπου υπό τον τίτλο «Επεισόδια παοκτζήδων-πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας», διαβάζουμε τα εξής:

«Ολιγόωρα επεισόδια και άγριες συμπλοκές σώμα με σώμα σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και Πακιστανών μεταναστών για αδιευκρίνιστους λόγους. Οι περίπου τρεις χιλιάδες Πακιστανοί είχαν συγκεντρωθεί γύρω στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς για να γιορτάσουν τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ και γύρω στις 13:00 το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της περιοχής. Περνώντας μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην οδό Πειραιώς συναντήθηκαν με χούλιγκαν της ομάδας, οι οποίοι είχαν έρθει στην Αθήνα ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνο στη Νέα Σμύρνη. Αρχικά οι χούλιγκαν επιτέθηκαν εναντίον των Πακιστανών λεκτικά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν μεταξύ τους άγριες συμπλοκές. Η κατάσταση για λίγα λεπτά ήταν ανεξέλεγκτη, έως ότου έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απώθησαν τους Πακιστανούς και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ χωρίς να προχωρήσουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις. Ευτυχώς από τα επεισόδια δεν αναφέρθηκε ύπαρξη τραυματιών».

Το άρθρο δεν υπογράφεται από αθλητικό συντάκτη της φυλλάδας, αλλά από κάποιον ο οποίος ασχολείται με τα λεγόμενα κοινωνικά θέματα.

Ο πανάσχετος από αθλητισμό συντάκτης θα έπρεπε καταρχάς να φροντίσει να έχει μια έστω στοιχειώδη ενημέρωση, ώστε να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν «ΠΑΟΚτζήδες», αλλά ΠΑΟΚτσήδες.

Από εκεί και πέρα, το ότι βαφτίζει ως «χουλιγκαν» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το ψέμα ότι απ’ αυτούς ξεκίνησαν τα επεισόδια, δείχνει ότι είναι ή πλήρως ανενημέρωτος ή απλώς εμπαθής.

Τον πληροφορούμε ότι το απαραίτητο στρογγυλό αντικείμενο για την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι μπάλα και όχι βόμβα ή κάτι παρεμφερές ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Πηγή: www.xryshaygh.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ