2017-11-30 09:42:27
Φωτογραφία για Τι σημαίνουν οι πόνοι που εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία του σώματός μας; [φωτό]
Πολύ συχνά μας τυχαίνει να μην ξέρουμε τι ακριβώς δεν πηγαίνει καλά με το σώμα μας, όταν αρχίζουμε να πονάμε. Συνήθως, μπορούμε απλά να μαντέψουμε. Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε ποιος πόνος αντιστοιχεί σε κάθε όργανο.

Προσέξτε, όμως, γιατί αυτές οι πληροφορίες είναι εισαγωγικές και απλά για να ενημερωθείτε. Δεν θα πρέπει να τις θεωρήσετε αυστηρό οδηγό και πάντα θα πρέπει να απευθύνεστε σε ένα γιατρό.

Καρδιά

Αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με την καρδιά, αυτό που θα νιώσει κάποιος είναι ένα σφίξιμο στο στήθος, που μπορεί να εξαπλωθεί στο αριστερό χέρι, την ωμοπλάτη και μέρος του λαιμού. Σε αντίθεση με άλλων ειδών πόνου, ο καρδιακός πόνος δεν σχετίζεται με την κίνηση ή την αναπνοή.

Νεφρά

Ο πόνος των νεφρών μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα απλώς πόνος στη μέση. Η διαφορά τους είναι ότι ο πόνος των νεφρών χτυπά βαθιά κάτω από τα πλευρά, ενώ ο μυϊκός πόνος είναι συνήθως χαμηλότερος. Ο πόνος αυτός μπορεί να μεταφερθεί και στα πόδια.


Λεπτό έντερο

Τα προβλήματα με το λεπτό έντερο συνήθως προκαλούν πόνο στην περιοχή του αφαλού. Αν ο πόνος επιμένει και προκαλεί δυσφορία όταν σκύβετε ή περπατάτε, μην παραλείψετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Παχύ έντερο

Τα προβλήματα με το παχύ έντερο συνήθως σχετίζονται με πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, κοντά στη δεξιά πλευρά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η συχνή δυσκοιλιότητα.

Πνεύμονες

Οι πνεύμονες δεν αισθάνονται πόνο, λόγω της έλλειψης νευρικών απολήξεων. Όμως, αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με αυτούς, μπορεί να νιώσετε έναν αμβλύ πόνο στο στήθος. Ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή είναι επίσης συμπτώματα.

Σκωληκοειδής απόφυση

Η σκωληκοειδής απόφυση βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος της κοιλιακής χώρας, όμως ο πόνος μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή του στομάχου ή τα επιμέρους μέρη. Ο πόνος μπορεί, επίσης, να εξαπλωθεί στο δεξί μηρό. Άλλα σημάδια είναι ναυτία, εμετός, πυρετός και δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

Στομάχι

Τα γαστρικά προβλήματα προκαλούν πόνο στο κέντρο της κοιλιακής χώρας, πάνω από τα πλευρά και μπορεί, επίσης, να εμφανιστεί στο ίδιο επίπεδο, στην πλάτη. Μία σημαντική πληροφορία είναι ότι οι γαστρικοί ή οισοφαγικοί πόνοι, συχνά μπερδεύονται με τον καρδιακό πόνο. Μόνο ο γιατρός σας μπορεί να δει τι πραγματικά συμβαίνει.

Χοληδόχος κύστη και ήπαρ

Τα προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη και το ήπαρ μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο πάνω δεξί μέρος της κοιλιακής χώρας. Μπορεί, επίσης, να μετακινηθεί και στο ίδιο σημείο, στην πλάτη. Τα προβλήματα με το ήπαρ σχετίζονται και με μια πληθώρα συμπτωμάτων, όπως ξινή γεύση και ίκτερος.

Πάγκρεας

Τα παγκρεατικά προβλήματα εκδηλώνονται με πόνο στο κεντρικό μέρος της ανώτερης κοιλιακής περιοχής. Ωστόσο, ένας λιγότερος έντονος πόνος μπορεί να μετακινηθεί σε ολόκληρη την περιοχή. Αν τον προκαλεί όντως το πάγκρεας, ο πόνος θα χειροτερέψει αν ξαπλώσετε ανάσκελα μετά από ένα γεύμα.

Πηγή: thepressroom.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ