2012-05-26 11:34:43
Φωτογραφία για Ερογλου: Η ΕΕ να τοποθετηθεί για τη μεταφορά Ισραηλινών στην Κύπρο
SigmaLive/ΚΥΠΕ

Ο Τ/κ ηγέτης κάλεσε την ΕΕ να τοποθετηθεί στα περί μεταφοράς Ισραηλινών στην Κύπρο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολού.Ο Ντερβίς Ερογλου σε δηλώσεις στην Τραπεζούντα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, είπε ότι εναπόκειται στην ίδια την ΕΕ να αποφασίσει κατά πόσο ''τα ε/κ σχέδια για παροχή αεροπορικής βάσης στους Ισραηλινούς'' είναι τα ενδεικνυόμενα.

Σύμφωνα με τον Ερογλου, η «ε/κ διοίκηση» έχει ''συνεργασία με το Ισραήλ στο θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο και αν λάβει κανείς υπόψη ότι υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την Κύπρο, είναι προφανές ότι η συνεργασία θα ενδυναμωθεί και ελπίζω να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να μην δημιουργήσουν ένταση στη Μεσόγειο''.

Ανέφερε ότι και η τ/κ πλευρά έγινε δέκτης πληροφοριών για τη μεταφορά Ισραηλινών στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι και στο παρελθόν η «ε/κ διοίκηση» παρείχε «διευκολύνσεις στη Γαλλία''.

Για την παραβίαση του ''εναέριου χώρου'' του ψευδοκράτους στις 14 Μαΐου από ισραηλινό αεροσκάφος, ο Ερογλου είπε ότι έγιναν διαβήματα από το ψευδοκράτος και την Αγκυρα.
 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ