2017-12-01 06:19:46
Φωτογραφία για Το... γκλίτερ «σκοτώνει» το περιβάλλον και καταστρέφει τους ωκεανούς!
Αγωνιώδης έκκληση των επιστημόνων προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση του

Σκοτώνει το πλαγκτόν και εισχωρεί στο πόσιμο νερό Θα λέγατε ποτέ στην κόρη σας, ή στη σύντροφό σας, σύζυγο ή μη, να μην φορέσει... γκλίτερ, προκειμένου να... συμβάλει στη

διάσωση του πλανήτη και του περιβάλλοντος; Αν τολμούσε κάποιος την ερώτηση, ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η αντίδραση;

Και όμως, θα είχατε να αντιπαραθέσετε ένα ισχυρότατο επιχείρημα στην... οργισμένη αντίδραση μίας γυναίκας τη στιγμή που κάποιος -οποιοσδήποτε- επιχειρεί να της χαλάσει την εικόνα. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το... εντυπωσιακό, φανταχτερό και γουστόζικο γκλίτερ, όχι μόνο επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά προκαλεί μεγάλη ζημιά στους ωκεανούς, καθώς περιέχει μικροπλαστικά στοιχεία τα οποία δεν εξαλείφονται και μεταφέρονται με το νερό της αποχέτευσης στις θάλασσες, καθώς και στις πηγές πόσιμου νερού, τις οποίες χρησιμοποιεί ένα ικανό κομμάτι του ανθρώπινου πληθυσμού.


Οι επιστήμονες όχι μόνο επισημαίνουν τον κίνδυνο, αλλά ζητούν από τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα, απαγορεύοντας τη χρήση του γκλίτερ. Ζητούν το συγκεκριμένο υλικό να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα ζημιογόνα για τη φύση υλικά που θα «αποσυρθούν» σταδιακά τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης του πλανήτη και της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το γκλίτερ μεταφέρεται στη θάλασσα και καθώς παρασύρεται στα ανοιχτά, προκαλεί μεγάλη ζημιά στους πληθυσμούς του πλαγκτόν.

«Το γκλίτερ πρέπει να απαγορευτεί, καθώς είναι μικροπλαστικό υλικό. Μεταφέρεται παντού, ακόμη και στα στομάχια των ζώων, αλλά και στο πόσιμο νερό μας», δήλωσε η Δρ Τρίσια Φελίσι, μία εκ των επιστημόνων που υπογράφουν την έκκληση για άμεση λήψη μέτρων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ