2017-12-01 06:58:09
Φωτογραφία για 8 λόγοι για να προσθέσεις στη διατροφή σου την υπερτροφή που λέγεται τέμπε
Οι γυναίκες ηλικίας γύρω στα 40 που έχουν εντάξει στη διατροφή τους το τέμπε (ή tempeh) καθημερινά για 3 μήνες είδαν την όψη του δέρματός τους να βελτιώνεται, σύμφωνα με μία σχετική έρευνα.

ΤΕΛΕΙΑ, θα μου πεις. Αλλά τι είναι το τέμπε;

Πρόκειται για ένα προϊόν σόγιας  Ινδονησιακής προέλευσης το οποίο έχει υποστεί φυσική διεργασία ζύμωσης ενός μύκητα που λέγεται Oligosporus Rhizopus μαζί με όσπρια. Έχει γεύση που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μανιτάρι και καρύδι. Μπορείς να το μαγειρέψεις στον ατμό, να το βράσεις, να το μαρινάρεις και να το τηγανίσεις. Πρόκειται για ένα σούπερ υποκατάστατο κρέατος το οποίο:

#1 Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος B (B5, B6, B3, B12) που κάνουν ασύλληπτα καλό στο δέρμα, μεταξύ άλλων.

#2 Είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Γερά κόκκαλα.

#3 Όπως επίσης και σε σίδηρο, τον οποίο έχεις ιδιαίτερη ανάγκη (και ίσως σου λείπει κιόλας).


#4 Περιέχει προβιοτικά που ωφελούν συνολικά την υγεία σου και ειδικότεεα προστατεύουν το έντερο από φλεγμονές και δυσλειτουργίες, ώστε να απορροφώνται καλύτερα οι βιταμίνες από τον οργανισμό.

#5 Μαγγάνιο έχει επίσης το οποίο χρειαζόμαστε για την καλή πέψη της τροφή και τη σωστή δομή των οστών.

#6 Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ισοφλαβόνες, οι οποίες έχουν οιστρογονική δράση και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι η εφίδρωση και η κολπική ξηρότητα. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση και για αύξηση της χοληστερίνης.

#7 Είναι καλή πηγή χαλκού, το οποίο συμβάλλει στην επούλωση των πληγών, στην αντοχή των ιστών και στη σύνθεση του κολλαγόνου.

#8 Είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες έχουν ως αποστολή να "καθαρίζουν" το παχύ έντερο από τις τοξίνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ