2017-12-02 23:08:45
Φωτογραφία για Χαλκίδα: Έγιναν τα εγκαίνια στο νέο Μουσείο της «Αρέθουσας» (ΦΩΤΟ)
Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας εγκαινίασαν το απόγευμα του Σαββάτου (02-12-2017) το νέο Μουσείο της «Αρέθουσας»...

Τα εγκαίνια τέλεσε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Αρχαιολόγοι της ΕΦΑ Ευβοίας υποδέχτηκαν τον κόσμο για να τους αποκαλύψουν τα μυστικά των μνημείων, της «οικίας» του Ενετού βαΐλου και του ρωμαϊκού γυμνασίου. Επίσης έγινε ξενάγηση στους εκθεσιακούς του χώρους. Σε αυτούς, πέραν του τμήματος της αρχαιολογικής έκθεσης, που έχει ήδη υλοποιηθεί, έλαβαν χώρα η μουσική παράσταση, «καλώς ήρθατε στο όνειρό μου» από το συνθέτη και συνεργάτη του ωδείου "Μαρσύας" ALEXANDROS και η εικαστική παρέμβαση, «NANOURISMATA» του φωτογράφου Γιώργου Ζαφειρίου. 

Η εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την Αγνή Στρουμπούλη.

Το παρών έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο οποίος τόνισε:


«Όταν εγκαινιάζεται ένα έργο Ιστορίας και Πολιτισμού, πάντα νιώθεις μια ξεχωριστή ικανοποίηση. Γιατί αυτά τα έργα είναι οι κλωστές στο νήμα που δένει το χθες με το αύριο, αγγίζοντας στο πέρασμά του και το σήμερα Τέτοια έργα είναι το Διαχρονικό Μουσείο Χαλκίδας - Αρέθουσα, η αποκατάσταση της οικίας του Ενετού Βάιλου και η ανάδειξη οτυ Ρωμαϊκού Γυμνασίου.

Χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και παραδίδονται σήμερα στους πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας...»
eviazoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ